Nieuws

Account Manager (m/v)

Geplaatst op 13-12-2019  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Susanne Malner  -  Bron: Lytz - The Packaging Recruiter | Vacatures

Dit is Dijkstra Plastics

Dijkstra Plastics (Haaksbergen) is een toonaangevende onderneming op het gebied van hoogwaardige verpakkingsproducten. Zij ontwikkelen en produceren een breed gamma aan kunststof verpakkingscontainers, gebaseerd op 100% recyclebaar PP.

De klanten van Dijkstra Plastics bevinden zich hoofdzakelijk in de verf-, voedingsmiddelen-, chemische en farmaceutische sectoren. Jaarlijks worden meer dan 100 miljoen kunststof verpakkingsartikelen volgens de hoogste (internationale) kwaliteitsstandaarden geproduceerd en hiermee is Dijkstra Plastics één van de leidende Europese ondernemingen in dit marktsegment.

Met twee ultramoderne productiefaciliteiten in Haaksbergen en Almelo en een goed opgeleid en gekwalificeerd team zorgt Dijkstra Plastics voor continuïteit alsmede voor voortreffelijke resultaten. Zeer hoge leverbetrouwbaarheid, perfecte kwaliteit en een oplossingsgerichte mentaliteit zijn de kernwaarden van het bedrijf.

Duurzaamheid is één van de speerpunten van Dijkstra Plastics. Vanaf begin hebben zij in duurzame producten en processen geïnvesteerd. Bewust van de grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten neemt Dijkstra Plastics daarom de maatregelen om de invloed van deze verpakkingen op de leefomgeving van ons  allemaal zo verantwoord mogelijk te houden.

Gebaseerd op de specifieke toepassingen worden producten dan ook ontwikkeld met minimaal materiaal-en energieverbruik. Hierbij gebruiken zij  polypropyleen als belangrijkste grondstof, een materiaal dat 100% recyclebaar is. En in toenemende mate maken zij gebruik van gerecycled PCR granulaat voor toepassingen buiten de voedingssector.

Om hun commitment te laten zien op het gebied van duurzaamheid, heeft Dijkstra Plastics zich  aangesloten bij het Plastic Pact Nederland. Hiermee verplichten zij zich om maatregelen te nemen die bijdragen aan het realiseren van een circulaire verpakkingsketen.

Wat ga jij doen? 

Als Account Manager bij Dijkstra Plastics maak je deel uit van het salesteam. Na een introductie bij bestaande klanten neem jij enkele accounts over, beheer jij deze relaties en breng jij de samenwerking tot een nog hoger niveau. Bovendien beschik je van nature over het HUNTER GEN en ga je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en nieuwe klanten. Tot aan de eerste order ben jij het gezicht van Dijkstra Plastics voor jouw klanten en verzorg jij samen met de andere collega’s de activiteiten voor deze klanten totdat de producten besteld kunnen worden. Je thuisbasis is het kantoor bij de productielocatie in Haaksbergen. Hier kom jij samen met jouw collega’s, hier ga je een nieuwe offerte uitwerken, hier ga je sparren tijdens de Salesmeeting en overleggen over nieuwe, duurzame verpakkingsoplossingen.

Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je beheerd jouw bestaande klantenkring en bouwt deze verder uit en je acquireert nieuwe klanten binnen de Food en de Non food industrie in Nederland.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgevers, voor alle mogelijke vragen. Je weet waarde te creëren voor zowel de eigen onderneming als voor de klant. Bij je taken horen het maken van calculaties, het uitbrengen van offertes en het opvolgen ervan.
 • Je houd de ontwikkelingen binnen je vakgebied in de gaten, signaleert trends in de markt en vertaald deze naar mogelijke oplossingen voor je klanten en deelt deze informatie binnen het sales team.
 • Je bewaakt de voortgang, deadlines en de kwaliteit van jouw projecten en beheert je eigen projectadministratie.
 • Je rapporteert aan de Sales Manager en je viert de successen met jouw collegae.

Wat breng je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren saleservaring in een B2B omgeving van industriële klanten;
 • Hoge technische affiniteit en interesse;
 • Kennis van verpakkingsmaterialen en productieprocessen;
 • Rijbewijs;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Duitse taal.

Wie ben je?

 • Je bent een jager! Zelfbewust en diplomatiek: je kent je eigen salescapaciteiten en weet deze ten volle te benutten. Daarnaast heb je gevoel voor verhoudingen en zorg je voor evenwicht bij klant en werkrelaties.
 • Je bent analytisch sterk en werkt nauwkeurig, doelmatig en planmatig.
 • Je bent zelfredzaam en pakt uitdagingen op.
 • Je kunt je snel nieuwe dingen eigen maken, kansen zien en jouw collegae hierin mee nemen en in hun kracht zetten.
 • Je bent gedreven! Je wilt niets liever dan je verkoopervaringen uitbouwen en samen met enthousiaste collega’s toewerken naar nieuwe successen.

Wat kan Dijkstra Plastics  jou bieden?

 • Een uitdagende, zelfstandige functie bij een professionele en toekomstgerichte organisatie.
 • Heel veel verantwoordelijkheid met ruimte voor vrijheid en eigen inbreng.
 • Ruimte om samen te groeien en te ontwikkelen naargelang van jouw eigen capaciteiten en ambities.
 • Zomerfeestjes en kerstfeestjes.
 • Een tot aan de puntjes verzorgd en inspirerend kantoorpand.
 • Zeer goede arbeidsvoorwaarden en salarispakket.

Geïnteresseerd?

Stuur dan je sollicitatie en bij voorkeur  een actueel CV per mail aan ennasus.[antispam].@lytz.nl. Discretie is vanzelfsprekend!

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Pieter de Hooghlaan 31
1213 BP Hilversum
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingkundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.