Nieuws

Zoeken

De dag van ... Luc van den Broek, verpakkingskundige ‘Van verpakkingsconcept tot productie was een enorme stap’

03 februari 2023  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Luc van den Broek van BBBprojects / GravityTray. Lees hier de hele column.   Lees meer

Du pain, du vin, du ….

03 februari 2023  -  Algemeen
Wat een fantastische marketing quote van dit zachte roomkaasje. Vanaf het ontstaan heeft Boursin zich opvallend in de markt gezet. Kwalitatieve, lekkere roomkaas met kruiden maken en goede marketing voeren. Ook nu is de marketing goed doorgevoerd. De vorm is hetzelfde gebleven met een aangepast, maar nog goed herkenbaar, logo. Een Boursin-kenmerk is op ieder contactpunt van de gebruiker met he... Lees meer

Stage Packaging & Design gezocht

02 februari 2023  -  Stage zoekende
Ik ben Kiki Jansen, ik ben 22 jaar oud en woon in Tilburg. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de opleiding food innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ik heb tijdens mijn 2e leerjaar gekozen voor de specialisatie in Packaging&Design. Ik ben momenteel op zoek naar een stage vanaf februari 2023. Tijdens mijn stage van 20 weken zal ik naast de reguliere werkzaamheden aan een opdracht ... Lees meer

Duurzame Dorstlesser?

03 januari 2023  -  Algemeen
Je staat op een warme zomermiddag voor het waterschap in de supermarkt, maar welke verpakking moet je nu kiezen? Het goedkope multipack op de onderste plank, een pak, het flesje voorzien van een surprise ei, een blikje of toch die luxe glazen fles. Ik, als duurzame food innovator, pak natuurlijk de Dopper uit mijn tas en vul deze onder de tap voor de supermarkt. Maar maken we het iedereen nu ni... Lees meer

De dag van ... Ivar Ooms, docent Food Innovators aan de HAS green academy

10 december 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Ivar Ooms, docent Food Innovators aan de HAS green academy. Lees hier de hele column. Lees meer

De dag van ... Nienke van der Veen verpakkingskundige bij HEMA

03 december 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Nienke van der Veen van HEMA. Lees hier de hele column.   Lees meer

Was vroeger alles beter?

01 december 2022  -  Algemeen
Was vroeger alles beter? Dit is iets wat je mij als jonge verpakkingsontwerper niet snel zal horen zeggen. Ik ben opgeleid tot innovator en wat mij betreft is verandering vooruitgang. Toch valt het me op dat er al langere tijd een trend gaande is waarbij oude verpakkingsontwerpen, onderdelen of systemen, hun weg terug vinden in de supermarkt. Was vroeger dan toch alles beter? Neem bijvoorbee... Lees meer

De dag van ... Janna van den Elzen bij Sligro Food Group

28 november 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Janna van den Elzen bij Sligro Food Group. Lees hier de hele column. Lees meer

De dag van Ilse van Dam bij Hill's Pet Nutrition

04 november 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) in Verpakkingsmanagement waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Ilse van Dam van Hill's lPet Nutrition. Lees hier de hele column. Lees meer

Energiebesparing bij productie foodverpakking is marketinginstrument

03 november 2022  -  Algemeen
Crisis. Het woord wordt als een onheilspellende spreuk gezien en angstvallig vermeden in het bedrijfsleven. Crisis betekent onrust en dalende winstmarges. Crisis betekent het einde van gedroomde groei en zet investeringsmogelijkheden onder druk. Pas als de crisis in volle hevigheid is losgebarsten, accepteert het bedrijfsleven deze nieuwe realiteit. Toch is het C-woord veel positiever dan velen... Lees meer

De dag van Koen Kuijpers 'Het draait om het opbouwen van partnerschappen.'

09 oktober 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) in Verpakkingsmanagement waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Koen Kuypers van Organon en tevens voorzitter van de de VNV. Lees hier de hele column. Lees meer

Gebruiksgemak of Verspilling?

05 oktober 2022  -  Algemeen
De maaltijdsalades en Poke-bowls van deze wereld vinden wij meer en meer in het koel vers schap en deze worden steeds vaker op een convenience manier verpakt. Dit is een trend die de laatste tijd een vlucht heeft genomen en tweeërlei te bezien valt.   50 jaar geleden Men neme wat sla, tomaten pasta, olijven 40 gram pesto, vinaigrette en 20 gram raspkaas. Snij, hussel en voeg peper en zout t... Lees meer

De dag van Bart Lauwaert

10 september 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) in Verpakkingsmanagement waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Bart Lauwaert van Grafische Groep Matthys. Lees hier de column. Lees meer

Natuurlijk verpakken!

01 september 2022  -  Algemeen
Ben ik mijn koffers aan het inpakken voor onze grote reis naar Zuid-Afrika, krijg ik de vraag of ik de column voor Empack wil schrijven. Dan maar eens goed in het verre zuiden om me heen gaan kijken. Hoe doet men het in Zuid-Afrika? Creatieve nieuwe verpakkingen? Nieuwe producten, met handige extra’s? Na diverse supermarkten, kraampjes en dorpswinkeltjes bezocht te hebben, ben ik wat teleurges... Lees meer

Verpakkingsberg vs Voedselberg

01 augustus 2022  -  Algemeen
Elke zichzelf respecterende verpakkingstechnoloog is tegenwoordig bezig met duurzaam verpakken en daar zijn goede redenen voor. Maar wat betekent dit voor de voedsel-afvalberg? Het lijkt erop dat we het paard achter de wagen spannen als we bijvoorbeeld overstappen naar mono materialen met minder goede barrière-eigenschappen en een bijbehorende kortere T.H.T. Dat de houdbaarheid lijdt onder mar... Lees meer

Petfood 3-12 kg verpakking; top-of-the-bill of over-kill?

01 juli 2022  -  Algemeen
Geef toe, of je nu een honden- en/of kattenliefhebber bent, voor onze trouwe viervoeters hebben we toch alles over? Zelf maak ik mij daar ook “schuldig” aan en kijk ik niet zo nauw naar prijs, maar meer naar het beste voor mijn hond. Bobbie, mijn immer enthousiaste, 7-jarige, Labradoodle wordt al jaren verwend met zijn lievelingsbrokken van Royal Canin. Eerlijk gezegd heb ik mij in eerste in... Lees meer

Buisman – nieuwe verpakking

01 juni 2022  -  Algemeen
Koffie zetten wij met een gewoon snelfilterapparaat en daar hoort dan een klein schepje Buisman in voor de smaak. Daar ben ik van huis uit mee opgegroeid en dat doe ik zelf dan ook nog steeds. Waarschijnlijk kent de jongere generatie het product niet eens, dus dat zegt wat over mijn leeftijd… Vroeger zat Buisman in een metalen blikje. Jaren geleden is men naar een glazen potje met metalen schr... Lees meer

Verpakken is een vak

29 mei 2022  -  Columns
De Vereniging Nederlands Verpakkingskundigen (VNV) heeft met 150 columns gebruik mogen maken van het platform dat Verpakkingsmanagement gedurende meer dan 10 jaren heeft geboden. Het was een grote wens van de leden van de vereniging om insiders en outsiders inzicht te geven in de vele inhoudelijke en organisatorische aspecten waar verpakkingskundigen mee geconfronteerd worden en hiermee een ste... Lees meer

Terug naar eenvoud

04 mei 2022  -  Columns
Lang geleden was ik nog geen verpakkingsontwerper, maar werkte als productontwerper voor productiebedrijven met een eigen product. Het viel me op dat er bij dergelijke bedrijven vaak een strijd is tussen de afdelingen sales en productie. Sales wil graag klant specifieke producten, afwijkend van standaard verkopen maar de afdeling productie ziet dat als een verstoring van het productieproces en ... Lees meer

Behekste kaas

04 mei 2022  -  Algemeen
Ergens rond 2015 ontdekte ik Heks’nkaas. Een fris smeerseltje voor op een cracker of boterham. Een beetje verstopt in het koelvak, in een simpel PET bakje met transparant label. Verrassende smaak, eenvoudig verpakt en daardoor een topper in mijn ogen. In 2017 las ik dat Heks’nkaas verkocht was aan een bedrijf wat er een internationaal succes van ging maken. Meestal is dat slecht nieuws. De ren... Lees meer

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
info@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
voorzitter@verpakkingskundigen.nl
penningmeester@verpakkingskundigen.nl
redactie@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.