Nieuws

Zoeken

Koude Koffie

04 mei 2023  -  Algemeen
Toen ik de vraag kreeg om deze column te schrijven, bleek de verpakkingskeuze toch moeilijker dan verwacht! De verleiding om een verpakking te kiezen waar ik ‘zakelijk’ dagelijks mee bezig ben was groot. Het dringende verzoek om iets te zoeken waarmee je zelf geen banden hebt, vergemakkelijkt de keuze, als bijkomend voordeel, geen scheve gezichten bij werkgever of klant. Op onderzoek in de sup... Lees meer

De Dag van de Duurzame Verpakking komt er weer aan

18 april 2023  -  Algemeen
Op 21 juni 2023 zal de vierde editie van de Dag van de Duurzame Verpakkingplaatsvinden. Na de succesvolle voorgaande edities, zal het event dit jaar wordengehouden van 13:00 tot 17:00 in de raadszaal van het gemeentehuis in Oss. Met het thema ‘samen gaan we ALL IN’ is het doel om dit jaar een alles omvattend eventneer te zetten in meerdere opzichten. Zo zal de focus dit jaar op de geheleverp... Lees meer

VNV Podcast #08 - 2023-04 Meten met 2 materialen

11 april 2023  -  Algemeen
Woensdag 5 april organiseerde de VNV het ronde tafelgesprek 'Meten met 2 maten' op de Empack/ Packaging Innovations in Den Bosch. Hier vind je de podcast die van de geluidsopname is gemaakt en hieronder een foto impressie. Veel luisterplezier. Hier vind je de video-opname. Lees meer

Voor uw gemak en comfort. Maar niet voor de aarde.

09 april 2023  -  Algemeen
Ook al werk ik niet meer dagelijks aan Recyclechecks en de Weggooiwijzer bij het KIDV[1], ik blijf mij verbazen over wat ik in de supermarkten tegenkom. Neem YFood. Een flesje met een maaltijd vervangend zuivelproduct, verkrijgbaar in meerdere smaken. Handig, als je haast hebt en geen tijd hebt om te ontbijten, lunchen of zelfs dineren.   De PET fles is omhuld met een full body sleeve. Knip... Lees meer

De dag van Nienke Peeters, verpakkingskundige: ‘We reduceren 60% CO2 en 50% waterverbruik’

30 maart 2023  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV), waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Nienke Peeters van MSD Animal Health. Lees hier de hele column. Lees meer

Feestje

03 maart 2023  -  Algemeen
Heeft iemand wat te vieren dan is het altijd leuk om een presentje mee te nemen. Hier speelt de verpakking een belangrijke rol, want je wil natuurlijk wel een vreugdevol moment creëren. Soms slaat dit helaas wat door. Er zijn verpakkingen, waar ik mij persoonlijk zeer ongemakkelijk bij voel of waarbij ik me zelfs schaam voor mijn beroep als verpakkingskundige.  Laten we het voorbeeld nemen va... Lees meer

HAS stage- en afstudeerplaatsen gezocht

08 februari 2023  -  Stage zoekende
Voor studenten van de opleiding Food Innovation die de richting Packaging & Design kiezen zoeken we stage- en afstudeerplaatsen. Voor informatie kunt u per email contact opnemen met docenten Ivar Ooms (i.ooms@has.nl) en Stefan Hermsen (S.Hermsen@has.nl). Lees meer

De dag van ... Luc van den Broek, verpakkingskundige ‘Van verpakkingsconcept tot productie was een enorme stap’

03 februari 2023  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Luc van den Broek van BBBprojects / GravityTray. Lees hier de hele column.   Lees meer

Du pain, du vin, du ….

03 februari 2023  -  Algemeen
Wat een fantastische marketing quote van dit zachte roomkaasje. Vanaf het ontstaan heeft Boursin zich opvallend in de markt gezet. Kwalitatieve, lekkere roomkaas met kruiden maken en goede marketing voeren. Ook nu is de marketing goed doorgevoerd. De vorm is hetzelfde gebleven met een aangepast, maar nog goed herkenbaar, logo. Een Boursin-kenmerk is op ieder contactpunt van de gebruiker met he... Lees meer

Stage Packaging & Design gezocht

02 februari 2023  -  Stage zoekende
Ik ben Kiki Jansen, ik ben 22 jaar oud en woon in Tilburg. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de opleiding food innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ik heb tijdens mijn 2e leerjaar gekozen voor de specialisatie in Packaging&Design. Ik ben momenteel op zoek naar een stage vanaf februari 2023. Tijdens mijn stage van 20 weken zal ik naast de reguliere werkzaamheden aan een opdracht ... Lees meer

Duurzame Dorstlesser?

03 januari 2023  -  Algemeen
Je staat op een warme zomermiddag voor het waterschap in de supermarkt, maar welke verpakking moet je nu kiezen? Het goedkope multipack op de onderste plank, een pak, het flesje voorzien van een surprise ei, een blikje of toch die luxe glazen fles. Ik, als duurzame food innovator, pak natuurlijk de Dopper uit mijn tas en vul deze onder de tap voor de supermarkt. Maar maken we het iedereen nu ni... Lees meer

De dag van ... Ivar Ooms, docent Food Innovators aan de HAS green academy

10 december 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Ivar Ooms, docent Food Innovators aan de HAS green academy. Lees hier de hele column. Lees meer

De dag van ... Nienke van der Veen verpakkingskundige bij HEMA

03 december 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Nienke van der Veen van HEMA. Lees hier de hele column.   Lees meer

Was vroeger alles beter?

01 december 2022  -  Algemeen
Was vroeger alles beter? Dit is iets wat je mij als jonge verpakkingsontwerper niet snel zal horen zeggen. Ik ben opgeleid tot innovator en wat mij betreft is verandering vooruitgang. Toch valt het me op dat er al langere tijd een trend gaande is waarbij oude verpakkingsontwerpen, onderdelen of systemen, hun weg terug vinden in de supermarkt. Was vroeger dan toch alles beter? Neem bijvoorbee... Lees meer

De dag van ... Janna van den Elzen bij Sligro Food Group

28 november 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Janna van den Elzen bij Sligro Food Group. Lees hier de hele column. Lees meer

De dag van Ilse van Dam bij Hill's Pet Nutrition

04 november 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) in Verpakkingsmanagement waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Ilse van Dam van Hill's lPet Nutrition. Lees hier de hele column. Lees meer

Energiebesparing bij productie foodverpakking is marketinginstrument

03 november 2022  -  Algemeen
Crisis. Het woord wordt als een onheilspellende spreuk gezien en angstvallig vermeden in het bedrijfsleven. Crisis betekent onrust en dalende winstmarges. Crisis betekent het einde van gedroomde groei en zet investeringsmogelijkheden onder druk. Pas als de crisis in volle hevigheid is losgebarsten, accepteert het bedrijfsleven deze nieuwe realiteit. Toch is het C-woord veel positiever dan velen... Lees meer

KIDV lanceert the sustainable packaging compass

31 oktober 2022  -  Duurzaamheid
KIDV has developed The Sustainable Packaging Compass. With this tool, companies can determine the sustainability of a packaging product based on three pillars: recyclability, circularity and environmental impact. In addition, it is possible to compare the current product-packaging combination with other alternatives. Click here to go to the tool. Lees meer

De dag van Koen Kuijpers 'Het draait om het opbouwen van partnerschappen.'

09 oktober 2022  -  Algemeen
"De dag van ..." is een column van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) in Verpakkingsmanagement waarin maandelijks één van de VNV-leden een inkijkje geeft in het dagelijkse werk van een verpakkingskundige. Dit keer Koen Kuypers van Organon en tevens voorzitter van de de VNV. Lees hier de hele column. Lees meer

Gebruiksgemak of Verspilling?

05 oktober 2022  -  Algemeen
De maaltijdsalades en Poke-bowls van deze wereld vinden wij meer en meer in het koel vers schap en deze worden steeds vaker op een convenience manier verpakt. Dit is een trend die de laatste tijd een vlucht heeft genomen en tweeërlei te bezien valt.   50 jaar geleden Men neme wat sla, tomaten pasta, olijven 40 gram pesto, vinaigrette en 20 gram raspkaas. Snij, hussel en voeg peper en zout t... Lees meer

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
info@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
voorzitter@verpakkingskundigen.nl
penningmeester@verpakkingskundigen.nl
redactie@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.