Nieuws

Applicatie Engineer (m/v)

Geplaatst op 15-12-2016  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Franc Magnee  -  Bron: BluePrint Automation | Vacatures

BluePrint Automation is producent van uiterst geavanceerde, computergestuurde verpakkingslijnen voor het verpakken van zakken snacks, diepvriesproducten etc. in dozen, kratten en dergelijke. Hierbij worden veelal robottechnieken toegepast. Het ontzorgen van onze klanten is een belangrijke norm voor ons.
De ontwikkeling, verkoop en productie vindt plaats in Woerden (NL). Via de verkoopvestigingen in Duitsland, Frankrijk, Engeland, Amerika en Australië worden de verpakkingslijnen wereldwijd verkocht.

BluePrint Automation heeft voor haar snelgroeiende vestiging in Woerden (150 personen) een vacature voor een

                                                                 Applicatie Engineer (m/v)

Over de functie
Binnen deze commercieel technische functie ben je verantwoordelijk voor het bedenken van systemen voor onze klanten. Die systemen bestaan meestal uit onze eigen machines en ingekochte machines die samen als 1 systeem moeten functioneren. De meeste applicaties vergen een klant specifieke aanpassing die nauwgezet geïnventariseerd en aangeboden moet worden. Op basis van een klantvraag die is geïnventariseerd door een verkoper of agent, werk je een oplossing uit in een systeem, een lay-out, productlijst en een offerte.

Wat ga je doen als Applicatie Engineer?
Als applicatie engineer ben je verantwoordelijk voor de technische totaal oplossing.
Je bent projectmanager van het project tot en met overname door een projectmanager nadat het project is verkocht. Verantwoordelijk voor tijd geld en kwaliteit van de oplossing.

Waar nodig ga je ter ondersteuning mee met de verkoper en/of voer je nog wijzigingen door die voortkomen uit het project nadat een project verkocht is.

Dit alles gaat in nauwe samenwerking met engineering, projectmanagement en verkoop.
Binnen de functie zal je gaan specialiseren op een marktsegment en zult commercieel-technisch verantwoordelijk worden voor een aantal key accounts binnen die markt. Dit doe je samen met twee project managers. Dit is niet direct het klantcontact, maar wel de klantbelangen.

Traineeship
Alvorens te kunnen starten als applicatie engineer zul je een traineeship doorlopen.
Deze bestaat uit het lopen van stages op diverse afdelingen om de producten goed te leren kennen. Daarnaast krijgt je naar behoefte extra training om bepaalde vaardigheden te versterken. Het traineeship zal zo’n half jaar tot een jaar duren, waarna je zelfstandig systemen kunt ontwerpen en aanbieden.

Wij vragen:
• Je hebt ten minste een HBO opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
• Je hebt ervaring met MS-Office, MS-Project en AutoCad. Solid Works is een pre.
• Je bent bereid af en toe te reizen (internationaal).
• Je bent zelfstandig, contactueel sterk, klantgericht en representatief.
• Je hebt kennis van de Engelse en Duitse taal, (Frans is een pre).

Plaats in de organisatie
Je rapporteert aan de Applications manager (=hoofd projectmanagement en application engineers) en bent onderdeel van een team van 10 Project managers en 8 application engineers.

BluePrint Automation biedt
• Een uitdagende functie binnen een dynamische, informele organisatie.
• Een goed salaris dat aansluit bij ervaring, opleiding en de aard van de te verrichten werkzaamheden.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, laptop en mobiele telefoon.
• Uitstekende werkomstandigheden en een prima werksfeer.

Meer informatie
Voor verdere informatie over de functie kunt u contact opnemen met de heer Franc Magnee, (Hoofd Project Management) op telefoonnummer 0348-410999, of via e-mail: MF.[antispam].@bpa-flexolutions.nl.

Kijk voor meer informatie over BluePrint Automation op onze website www.bpa-flexolutions.nl.

Solliciteren op de functie van Applicatie Engineer
Bent u geïnteresseerd in deze functie? Laat dan je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina: http://blueprintautomation.onlinevacatures.nl/nl/Vacancy/Postulate/73020

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Applicatie Engineering, Engineer, Projectmanagement, Techniek, Technisch, Werktuigbouwkunde, Mechatronica, fulltime, HBO

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.