Nieuws

Bedrijfsleider PE productie

Geplaatst op 04-10-2018  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Marion Richter  -  Bron: Lytz | Vacatures

Het bedrijf
Koninklijke Verpakkingsindustrie Stempher, opgericht in 1890, is met circa 120 medewerkers een onafhankelijke Europese producent van klantspecifieke papieren open mond/kruisbodem en ventiel zakken. Stempher produceert al ruim 40 jaar tevens klantspecifieke mono- en coextrusie vlakfolie, buis en heavy duty zakken en balen voor klanten in heel Europa.
Markten, waarin Stempher onder andere actief is, zijn: zuivel (melk-/weipoeder), voedingsmiddelen, diervoeders, petfood, agrarische industrie, potgronden en meststoffen, chemie, bouwmaterialen, zand, grind en de hout-/strovezel industrie. 
De ontwikkeling van klantspecifieke papier en polyethyleen verpakkingen, van advies over maatvoering, kwaliteit en samenstelling, afgestemd op optimale verwerking op de betreffende merken afvulmachines, tot de eigenlijke productie van de verpakkingen en voorraadbeheer voor hun klanten in eigen magazijnen, behoren tot hun kerncompetenties. Stempher is  ISO 9001:2015 (ISO certiificering sinds 1993) en HACCP: BRC/IoP (sinds 2004) gecertificeerd.

Wat ga je doen?
Stempher beschikt over 2 locaties in Rijssen: Papier en PE productie.
Als bedrijfsleider PE zijn zowel je technische kennis en ervaring als ook je leiderschaps-kwaliteiten van cruciaal belang. Het bedrijf investeert niet alleen in nieuwe machines maar zorgt er ook voor, dat hun medewerkers zich verder kunnen blijven ontwikkelen en de teams graag en goed samen werken. Jij speelt hierin een belangrijke rol. Zo zorg je ervoor, dat de vastgestelde productiedoelen met oog op kwantiteit en kwaliteit behaald worden. Dit kan alleen als het machinepark goed functioneert, het benodigde onderhoud regelmatig gepleegd wordt en het materiaal en de bedrijfsmiddelen optimaal worden ingezet.
Je bent verantwoordelijk voor je team, waarmee je deze doelen wilt halen. Het is jouw passie, het beste uit je mensen te halen, hun te motiveren en goed samen te laten werken! Je zorgt ervoor dat je medewerkers zich blijven ontwikkelen en plezier hebben in wat ze doen.
Drie teamleiders, het hoofd Technische dienst en het Bedrijfsbureau worden direct door jou aangestuurd. Indirect stuur je ook nog 55 operators aan, veelal werkzaam in een 3- of 5-ploegendienst.
Omdat je input van groot belang voor het bedrijf is, denk je als lid van het Management team mee over de toekomst van Stempher.
Over je successen en de uitdagingen rapporteer je direct aan de directeur.

Wat breng je mee?
Kennis en ervaring:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een leidende functie binnen een complexe productieomgeving in de verpakkingsmiddelen industrie
 • Ervaring met veranderprocessen
 • Kennis van de processen in de kunststofverwerkende industrie is een grote pré
 • Ervaring in het werken met een ERP systeem
 • Zeer goede taalvaardigheid in het Nederlands, Engels en Duits

Competenties:

 • Je bent een people manager, die zijn medewerkers weet te motiveren en te coachen.
 • Je bent een gedreven en krachtige persoonlijkheid waar men op kan bouwen.
 • Je beschikt over de juiste combinatie van inlevings-, analytisch- en probleemoplossend vermogen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden die toepasbaar zijn op meerdere niveaus binnen en buiten de organisatie.
 • Je kunt diplomatie op het juiste moment toepassen en daarbij tactvol en overtuigend optreden. 

Wat kan Stempher jouw bieden?
Een zelfstandige, uitdagende en verantwoordelijke functie binnen een groeiende organisatie. Verder biedt Stempher goede arbeidsvoorwaarden en een informele cultuur, een prettige werksfeer, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en zelfstandig werken.

Geïnteresseerd?
Stuur dan je sollicitatie met een actueel CV per mail aan kandidaten@lytz.nl. Discretie is vanzelfsprekend!

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.