Nieuws

Circular Design Class voor verpakkingsontwerpers

Geplaatst op 04-11-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Siem Haffmans

CIRCO / KIDV - Circular Design Class voor verpakkingsontwerpers 6 december 2017

CIRCO creating business through circular design versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie. Samen met het KIDV Kennisinstituut Duurzaam Verpakken organiseren we een Circular Design Class speciaal voor verpakkings-ontwerpers.

 

Wat
De circulaire economie is een systeem waarin producten langer mee gaan en ook de verpakkingen slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. CIRCO biedt een ééndaagse cursus om ontwerpers kennis en nieuwe inzichten op het gebied van circulair design te geven. Hoe kan je als verpakkingsontwerper bijdragen aan de circulaire economie? De inhoud van de Class is gebaseerd op het onderzoek en boek “Products that Last” (TU Delft) en de daarin beschreven businessmodellen en ontwerpstrategieën, Ook zal er gewerkt worden met praktijkvoorbeelden van koplopers.

 

Wie
Verpakkingsontwerpers die circulaire design strategieën en business modellen (willen) toepassen.

 

Programma
Tijdens deze workshop krijg je inzicht inde basics van circular design en circulaire businessmodellen, met praktijkvoorbeelden van koplopers. Deze passen we vervolgens toe op jouw eigen case.

Om de nieuwe inzichten uiteindelijk toe te kunnen passen in de praktijk, moet je je als ontwerper opstellen als een change agent voor circulair ontwerpen. In het laatste deel van de training leer je daarom hoe je in jouw dagelijkse praktijk circulair ontwerpen op de agenda van je opdrachtgevers of collega’s kunt krijgen.

 

Praktische zaken

Datum:             6 december 2017

Tijd:                   9.00 tot 17.30 uur

Locatie:            De Roze Studio, NDSM-werf, Scheepsbouwkade 22, Amsterdam

Kosten:             € 100 excl. BTW per deelnemer, inclusief lunch en boek (kostprijs van de CLASS is € 500, dit gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Deelnemers:   max 15 ontwerpers (selectie op basis van profiel en motivatie)

Inschrijven:     www.circonl.nl

Facilitators:     Siem Haffmans (Partners for Innovation), Simone Gager (Circle Economy) en Karen van de Stadt (KIDV)

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.