Nieuws

Compliance Officer FCM (Food Contact Material)

Geplaatst op 24-08-2016  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Barbara ten Hoeve  -  Bron: WPPG | Vacatures

Als Compliance Officer ben je verantwoordelijk voor de actuele informatievoorziening over de voedselveiligheid van ons productassortiment. In het bijzonder gaat het hier om de toetsing van onze kunststofverpakkingsproducten aan de wet- en regelgeving en het realiseren van de ‘verklaringen van overeenstemming’ voor onze internationale klanten. Je hebt veel contact met leveranciers en klanten en werkt nauw samen met de afdelingen inkoop, logistiek, I&D, Projectmanagement en Kwaliteit.

 

Je taken bestaan o.a. uit:

  • Het verzamelen, beoordelen, toetsen en up-to-date houden van verklaringen van leveranciers
  • Vaststellen van het wettelijk kader adhv klantwensen, productsamenstelling, toepassing van het product, markt en doelgroep
  • Vaststellen van de toetsingscriteria van materialen adhv het wettelijke kader
  • Bij nieuwe ontwikkelingen uitvoeren van een initiële beoordeling adhv de documentatie 
  • Het opstellen van test strategieën voor product families
  • Organiseren van proefspuitingen en laten testen van kunststofverpakkingsproducten (volgens worst-case-scenario) 
  • Zorgdragen van correcte informatievoorziening aan klanten en bevoegd gezag (o.a. tijdens audits)
  • Opstellen en up-to-date houden van ‘verklaringen van overeenstemming’
  • Intern uitdragen van informatie en kennis

Je standplaats is Ede (of Tilburg) en je rapporteert aan de Quality Manager te Ede.

Het profiel:
Je beschikt minimaal over een HBO+/WO werk- en denkniveau en hebt ervaring of affiniteit met migratievraagstukken en diffusiemodellen. Bij voorkeur heb je kennis van actuele wet- en regelgeving (europees danwel global) waaronder Regulation EC10/2011.
Je bent in staat je vast te bijten in lastige vraagstukken en herkent jezelf in begrippen als: analytisch, pro-actief en accuraat. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de talen Nederlands, Engels en bij voorkeur Duits in woord en geschrift. 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.