Nieuws

Global Packaging Development Technologist (m/f)

Geplaatst op 08-06-2016  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Hans Otten  -  Bron: Beach Recruitment | Vacatures

Bedrijfsinformatie
Bavaria is actief in ruim 120 landen en gespecialiseerd in de productie en verkoop van bier, non-alcoholic drinks, mout en graan extracten. Bavaria is óók het oudste nog bestaande familiebedrijf in de Nederlandse levensmiddelenbranche. En dat merk je meteen! Aan de informele sfeer en aan de heel eigen koers, gericht op de lange termijn. Die eigen koers, gecombineerd met ondernemer-schap, lef en innovatie kenmerkt Bavaria als geen ander. Dit alles maakt Bavaria een gewaardeerde partner voor de handel en een uniek bedrijf om voor te werken!

Functie
Je gaat deel uitmaken van het Global Brewing Team; een nauw samenwerkende groep van bekwame en enthousiaste technologen en specialisten. De gezamenlijke doelstelling van het team is helder: een zo hoog mogelijk niveau van kwaliteit en effectiviteit van alle procestechnologische onderdelen binnen de diverse brouwerijen. Binnen het Global Brewing Team heeft iedereen een specifiek specialisme. Jij bent specialist op het gebied van Packaging.

Om de medeverantwoordelijkheid te krijgen voor het Bavaria verpakkingenportfolio, moet je uiteraard beschikken over inzicht en ervaring. Maar het echte onderscheid ga je maken met je persoonlijkheid.
Je past bij deze snel groeiende organisatie. Je bent proactief, initieert en verrast je omgeving met je ideeën. Je vindt het daarbij uitdagend om de technische en creatieve grenzen te verleggen en staat bekend om je bovengemiddelde vakkennis. Je werkt in multidisciplinair teamverband, optimaliseer daarbij bestaande verpakkingen en verpakkingsprocessen, bent trouble shooter op verpakkingsgebied en weet met creativiteit en vakkundig inzicht ook nieuwe verpakkingen en verpakkingscombinaties te ontwikkelen.
Je weet kansen in resultaten om te zetten en je bent in staat om de organisatie actief op nieuwe sporen op het gebied van verpakken te zetten. In deze centrale functie werk je intensief samen met collega's van Purchasing , Marketing, Research & Development, Supply Chain en de locale bottelarijen.

 

Verantwoordelijkheden zijn o.a:

 • Ondersteuning en coördineren op het gebied van alle verpakkingstechnologische aspecten (implementatie, optimalisatie). Ondersteuning bij procestechnologische problematiek in de verschillende brouwerijen.
 • Volgen van de technologische ontwikkelingen op het gebied van grondstoffen voor verpakking, verpakkingsprocessen en wetgeving.
 • Verantwoordelijk voor ontwikkeling en implementatie van nieuwe en verbeterde verpakkingen (en de technische specificaties) en verpakkingsprocessen. 
 • Fungeren als aanspreekpunt en vraagbaak voor technische, functionele en operationele verpakkingsissues in de diverse brouwerijen.
 • Onderhouden van relaties met bestaande verpakkings(materialen)leveranciers.
 • Je bent verantwoordelijk voor de specificaties van verpakkingsmaterialen.
 • Je rapporteert rechtsreeks aan de Global Manager Packaging. Standplaats is Lieshout en er zal ook een paar keer per jaar een internationale dienstreis gemaakt worden.

Profiel Kandidaat

 • Minimaal een Hbo-opleiding, eventueel aangevuld met een opleiding NVC niveau 1 en 2;
 • Je hebt werkervaring in packaging of engineering in een innovatieve omgeving, bij voorkeur binnen de levensmiddelenindustrie; (blik, glas, karton)
 • Beschikken over voldoende vaardigheden met betrekking tot projectmanagement.
 • Gedegen actuele kennis van verpakkingsmaterialen en –processen;
 • Competenties: proactief, daadkrachtig, teamplayer, resultaat-/oplossingsgericht.
 • Je beheerst de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal in woord en geschrift.

Reactie
Bavaria heeft de werving en selectie voor deze vacature uitbesteed aan BEACH Recruitment.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de verantwoordelijke consultant Hans Otten (06-12766261) of met BEACH (023-5730292) Je kunt hieronder rechtstreeks solliciteren of via www.beachrecruitment.com.

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.