Nieuws

Marc Ebben stelt zich voor

Geplaatst op 15-08-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marc Ebben

Beste medeleden,

 

Mij naam is Marc Ebben en ik wilde mij via deze weg graag bij jullie introduceren als nieuw lid van de VNV.

 

Ik ben 44 jaar oud en woonachtig in Roosendaal, ik ben getrouwd met Claudia en heb een dochtertje, Sanne, van 2  jaar oud en ik ben ook al enige jaren werkzaam in de verpakkingsbranche.

 

Begin 2002 ben ik bij toeval in de verpakkingsbranche terecht gekomen. Destijds ben ik deel uit gaan maken van het verkoopteam van, toen nog Kappa Vandra in Oosterhout. Hier heb ik kennis opgedaan op het gebied van golfkarton en is mij duidelijk geworden, dat achter iedere verpakking toch wel een heel verhaal schuil gaat. Vanaf dat moment ben ik ook zo’n persoon geworden die, waar op de wereld ik ook ben, naar supermarketen, bouwmarkten, tuincentra en andere winkels gaat om de verschillende verpakkingen en producten te bekijken en te kopen, alleen om de verpakking later uit elkaar te halen. Dit zal voor de meeste lezers van deze nieuwsbrief niet anders zijn.

 

Na Kappa was mijn volgende stap in de verpakkingsbranche bij Weidenhammer Packungen GmbH, later Sonoco Inc., eerst als salesmanager en later in de dubbelfunctie van BU Manager en Sales Manager. Hier heb ik ervaring opgedaan met combi-bussen/vaten en spuitgietverpakkingen en het aansturen van een productiesite.

 

Vanaf 1 januari dit jaar ben ik Global Business Development Manager bij Stora Enso Ojy en vooral bezig om relaties op te bouwen met merkeigenaren en het, samen met deze merkeigenaren, zoeken naar nieuwe/andere verpakkingsconcepten en materialen gebaseerd op hernieuwbare materialen, waarbij wat een boom kan bieden de basis is. Dit kunnen oplossingen zijn op de korte termijn, waarbij de benodigde materialen al beschikbaar zijn, maar (vooral) ook lange termijn oplossingen, waarbij de materialen nog (verder) ontwikkeld moeten worden.

 

Mijn kennis over verpakkingen is vooral afkomstig van de kennis die ik opgedaan heb bij de verschillende ondernemingen en de OVK1 die ik via het NVC gevolgd en afgerond heb. Verder heb ik een financiële achtergrond. Ik heb in de jaren negentig op de Hogeschool West-Brabant (Avans) gezeten en hier de richting HEAO-Accountancy gevolgd.

 

Totaal los van mijn dagelijkse werkzaamheden in de verpakkingsindustrie heb ik in de afgelopen 20 jaar vele cursussen en opleidingen op het gebied van sport gevolgd en volg op dit moment een studie over voeding. Het zal dan ook niemand verbazen, dat sport mijn hobby is en dit gaat van wielrennen naar Crossfit.

 

De reden dat ik me aan wilde sluiten bij de VNV is, dat ik vind, dat zover dit mogelijk is vanuit een ieder zijn functie, wij informatie moeten delen om te komen tot een circulaire economie. Deze informatie hoeft niet uitsluitend betrekking te hebben op verpakkingen, maar kan ook betrekking hebben op andere vakgebieden. Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen, dat ook de volgende generaties kunnen genieten van deze wereld.  

 

Ik kijk er naar uit om met de alle leden kennis te maken en interessante gesprekken te voeren.

 

Met vriendelijke groet,

Marc Ebben

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.