Nieuws

Packaging Developer

Geplaatst op 25-11-2021  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Folkert van den Beld  -  Bron: Euro Caps

Klik op deze link om direct te solliciteren https://tinyurl.com/2p93r39y

Ben jij de top Packaging Developer die samen met ons het beste R&D team van de wereld wil worden. Euro Caps, Private label producent, bedenkt, maakt en verpakt (koffie)capsules voor verschillende internationale retailers en koffiecompanies. In 9 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot een wereldspeler in deze niche markt.


Packaging Developer

Als jij in een supermarkt bent, kijk je dan ook altijd hoe de verpakkingen eruit zien. Herken je dit? Lees dan vooral door want dan zou jij wel eens de nieuwe Packaging Developer voor Euro Caps kunnen zijn. Door de enorme groei van nieuwe projecten binnen ons bedrijf zijn we op zoek naar een ervaren Packaging Developer. Jouw focus ligt op het finetunen en implementeren van verpakkingen en ook capsules met als doel deze op de markt te brengen.
De implementatie en renovatie projecten komen zowel van de sales afdeling als wel van productie, waar je kan denken aan het valideren en implementeren van een nieuwe innovaties en het aanpassen of verbeteren van een bestaand product. Daarnaast bied je technische ondersteuning voor verkoop gerelateerde doeleinden en alle uitdagingen die hierbij komen kijken. Het identificeren van behoeftes in de markt, ontwikkelingen initiëren, concurrentieonderzoek van gerelateerde technologieën, draagvlak creëren, marktkansen inschatten etc. zijn voornaamste speerpunten. Je verzamelt de vereiste technische gegevens, creëert technische documenten en implementeert deze. Deze positie vraagt sterke samenwerking met de afdelingen Engineering, Supply Chain, Sales, Quality en Productie.


Je bent in deze rol zo’n 40% van je tijd bezig in samenwerking met onze pilot plant en zorgt dat daar alles vlekkeloos verloopt. Daarnaast ben je betrokken bij implementatie en renovatie projecten waarbij je door de hele organisatie gaat om met verschillende afdelingen een perfect eindproduct te realiseren.

Met de volgende kenmerken kun je goed passen binnen deze rol:

 •  Een afgeronde HBO/WO- opleiding, richting industrieel ontwerp met als specialisatie verpakkingen, NVC verpakkingskunde of vergelijkbare achtergrond;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring binnen de Food Industry/ Scale up;
 • Ervaring met het aansturen en coördineren van externe partijen;
 • In staat om succesvolle criteria op te stellen voor ontwikkeling en valideren met betrekking tot verpakkingen.
 • Zorgen voor verpakkingsinnovatie/ renovatie van development tot einde van de keten leiden;
 • Ervaring met R&D projectmanagement;
 • Kennis van het verpakken van FMCG is zeer wenselijk;
 • Nieuwsgierig ingesteld en vol met ideeën over nieuwe verpakking technologieën/ materialen;
 • Goede teamplayer, die weet te verbinden.

Dit kun jij van ons verwachten:

 • Marktconform arbeidsvoorwaardenpakket;
 • Betrokken en enthousiaste collega’s in een informele werkomgeving;
 • Heerlijke koffie en 1x per maand 100 koffiecapsules voor privégebruik;
 • Elke dag vers fruit;
 • Extra vakantiedagen verdienen;
 • Een jaarlijkse health check en ondersteuning voor sporten;
 • Opleidingsmogelijkheden;
 • Plaatsje op The Wall of Fame van Euro Caps;
 • Jaarlijks familie festival en uniek personeelsfeest (na Corona).

 

Jouw toekomstige werkplek


Het R&D packaging team is een gedreven jong team waar jij als specialist centraal staat, wij luisteren naar wat je zegt en geven je coaching en training.
Het team bestaat uit een verpakkingsontwikkelingsmanager, 4 verpakkingsontwikkelaars (capsule en verpakkingen) en 2 pilot plant technici.

Zo zijn wij


Bij Euro Caps werken we met pure mensen aan een puur product. We hebben passie voor onze producten en dat merk je aan de energie die mensen laten zien in het bedrijf. Onze collega’s krijgen kansen, maar moeten deze wel benutten. Euro-Caps schept een omgeving waar opleiding en persoonlijke groei sterk worden gestimuleerd. Informeel maar wel met het bedrijfsresultaat voor ogen. We waarderen onze collega’s voor goede prestaties en werken op een constructieve
manier aan het verbeteren ervan. Direct communicerend en sociaal betrokken. Eigen initiatief wordt gewaardeerd. Het liefst met ideeën die vernieuwend en eigenzinnig zijn. Op deze manier krijgt iedere collega invloed op de groei van Euro-Caps en dat is wat we graag willen. Dat groeien doen we met oog voor de omgeving kijkend naar mens en milieu.

Dit is Euro-Caps


In 2012 was de markt klaar voor private label koffie capsules voor Nespresso® machines. Wij hebben toen met een energiek team de kans gegrepen en hebben een prachtige organisatie gebouwd. In onze eerste fabriek in Rotterdam maken we met ruim 300 collega’s dagelijks zo’n 3 miljoen Nespresso® compatibele capsules. Op onze tweede locatie maken we vanaf 2016 Dolce Gusto® compatibele capsules. Euro-Caps heeft tientallen jaren aan expertise in huis over koffie en het verpakken ervan in capsules. Dat is een complex proces waarbij stevige kennis nodig is van de gehele keten van inkoop tot de logistiek richting onze klanten. Inmiddels zijn wij internationaal de leidende partij en leveren we onze capsules wereldwijd in bijna 40 landen en dat aantal groeit hard. Dit realiseren we doordat iedereen in onze organisatie focus heeft op topservice aan de klant en het leveren van het best mogelijke product. Op deze manier garanderen we de perfecte koffiebeleving voor de consument.

 

Heb je interesse of een vraag voor ons?


Onze recruiters staan je graag te woord. Voor deze vacature kun je bellen met Folkert van den Beld of Pieter Bas Vencken (010-2014530) of je vragen mailen naar tnemtiurcer.[antispam].@euro-caps.nl.

Klik op deze link om direct te solliciteren https://tinyurl.com/2p93r39y

 

Zo gaan we om met jouw sollicitatie


Zodra je hebt gesolliciteerd, gaan we meteen met je sollicitatie aan de slag. Dat betekent dat je binnen 10 werkdagen, na je sollicitatie , iets van ons hoort. Een online PPA en TEIQ toets van Thomas International maakt onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.