Nieuws

Packaging Development Manager

Geplaatst op 06-12-2021  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Pieter Bas Vencken  -  Bron: Euro Caps

Klik hier om direct te solliciteren https://tinyurl.com/3z5y9hzw

De functie
Als Packaging Development Manager, ben jij de persoon die ervoor zorgt dat de beste (primaire, secundaire en tertiaire) innovatieve verpakkingen samen met je team worden ontwikkeld voor single serve productie. Jij zorgt dat de medewerkers van je team de juiste werkzaamheden uitvoeren op de juiste momenten volgens de aangegeven specificaties van onze opdrachtgevers.

Jij bent de inspirerende manager die het packaging team aanstuurt met alle innovatie- en renovatie projecten. Het team bestaat uit 2 Packaging Developers in het innovatie team (begin fases van projecten), die aangestuurd worden door de Packaging Innovation Manager, 3 Packaging Developers in het realisatie team (latere fases van projecten) en een 2 Pilot Plant Technicians. Het R&D Packaging Team is onderdeel van het R&D team, van in totaal 19 medewerkers.
Zij samen vormen een belangrijk onderdeel in de verdere ontwikkeling van de mooie producten die wij voor onze internationale klanten ontwikkelen. In deze rol zorg jij ervoor dat deadlines worden gehaald. Dat er nieuwe of bestaande producten volgens de juiste specificaties worden ontwikkeld en zorgt dat er een goede werksfeer is binnen het team. Ja, dat laatste is bijzonder belangrijk, want er moet hard gewerkt worden en daarom is een juiste communicatie, heldere afspraken met elkaar maken en op regelmatige basis lachen met elkaar een heel belangrijke taak voor deze manager.

In deze rol, als dienend leider, zorg jij voor overzicht en stuurt bij waar nodig met als doel de lopende projecten op tijd en volgens de juiste specificaties af te ronden en nieuwe aanvragen te scopen en te prioritiseren. Hierbij is de samenwerking met verschillende afdelingen (sales, quality, engineering en productie) heel belangrijk. Je zal ook de afdeling Sales ondersteunen bij het rondkrijgen van deals. Dit doe je door samen met andere disciplines de juiste scope te bepalen, mooie mock- ups/samples te maken voor presentaties, etc. Jij kan bij nieuwe aanvragen of bij scope changes snel de koppen bij elkaar krijgen van verschillende disciplines, om te scopen, hoofd risico’s zien, een aanpak afstemmen en deze aanpak + timing (en de complexiteit van de packaging development) duidelijk uitleggen/verkopen aan Sales. Naast de vakinhoudelijke coaching van je team ben je voor ons de connector die makkelijk schakelt tussen de verschillende afdelingen, prioriteiten afstemt en durft beslissingen te nemen.

 

Wij denken dat je met de volgende kenmerken goed kan passen in deze rol:

 • HBO/WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van verpakking technologie;
 • Minimaal 12 - 15 jaar ervaring met verpakkingen in de foodindustrie;
 • Ervaren in productieprocessen en technologieën binnen de food;
 • In staat om het team naar een hoger niveau te tillen, het plan hiervoor te maken, het intern kunnen verkopen om te krijgen wat je nodig hebt.
 • Maximaal sturend in een aantal grote en een veelvoud van kleine projecten, (houdt bij elk project feeling met voortgang van de meest kritische punten)
 • Het voortouw nemen om koppen bij elkaar te krijgen om multi-disciplinair te scopen bij nieuwe aanvragen en scope changes. Aanpak, risico’s en timeline overtuigend kunnen verkopen aan Sales.
 • Stemt continu prioriteiten en timings af met sales en operations en beïnvloed hiermee de werkdruk van het team.
 • Kan de complexiteit van Packaging development overtuigend uitleggen aan interne stakeholders en hun waardering voor het Packaging team verhogen.
 • Gaat tot het uiterste om dingen voor elkaar te krijgen. Ziet hoe dingen wel kunnen.
 • In staat om op inhoud en resultaat te sturen, durft beslissingen te nemen
 • Een coach: In staat om het beste in al je team leden naar boven te halen en ze te coachen/laten groeien
 • Een sterke strategische leider met aantoonbare ervaring in leidinggeven;
 • Je hebt een breed netwerk van suppliers, bureaus/agencies, instituten en zzp-ers
 • Persoonskenmerken: zelfverzekerd, commercieel gedreven, daadkrachtig, teamspeler, klantgericht, zelfstarter, innovatief, inspirator en creatief.

Dit krijg je van ons:

 • Een goede beloning in salaris en aanvullende arbeidsvoorwaarden;
 • Een fulltime (40 uur) functie waarbinnen je veel impact kan maken;
 • Werken in een prettig en ambitieus bedrijf;
 • Betrokken en enthousiaste collega’s in een informele werkomgeving;
 • Top koffie op het werk en iedere maand 100 capsules voor thuis;
 • Elke dag vers fruit;
 • Extra vakantiedagen verdienen;
 • Een jaarlijkse health check en ondersteuning voor een gezonde leefstijl;
 • Opleidingsmogelijkheden en non stop toegang tot online trainingen van GoodHabitz;
 • Een professioneel portret op onze Wall of Fame;
 • Jaarlijks familie festival en uniek personeelsfeest (na Corona).

Jouw toekomstige werkplek
Het R&D packaging team is een gedreven jong team waar jij als verbinder tussen staat,
Het team bestaat uit 2 Packaging Developers in het innovatie team (begin fases van projecten), die aangestuurd worden door de Packaging Innovation Manager, 3 Packaging Developers in het realisatie team (latere fases van projecten) en een 2 Pilot Plant Technicians.

 

Zo zijn wij
Bij Euro Caps werken we met pure mensen aan een puur product. We hebben passie voor onze producten en dat merk je aan de energie die mensen laten zien in het bedrijf. Onze collega’s krijgen kansen, maar moeten deze wel benutten. Euro-Caps schept een omgeving waar opleiding en persoonlijke groei sterk worden gestimuleerd. Informeel maar wel met het bedrijfsresultaat voor ogen. We waarderen onze collega’s voor goede prestaties en werken op een constructieve
manier aan het verbeteren ervan. Direct communicerend en sociaal betrokken. Eigen initiatief wordt gewaardeerd. Het liefst met ideeën die vernieuwend en eigenzinnig zijn. Op deze manier krijgt iedere collega invloed op de groei van Euro-Caps en dat is wat we graag willen. Dat groeien doen we met oog voor de omgeving kijkend naar mens en milieu.

Dit is Euro Caps
In 2012 was de markt klaar voor de productie van private label koffie capsules voor Nespresso® machines. Wij hebben toen met een energiek team de kans gegrepen en hebben een prachtige organisatie gebouwd. In onze eerste fabriek in Rotterdam maken we met ruim 300 collega’s dagelijks zo’n 3 miljoen Nespresso® compatibele capsules. Op onze tweede locatie maken we sinds 2016 Dolce Gusto® compatibele capsules. Sinds 2019 hebben we Nespresso Professional aan ons product portfolio toegevoegd. In 2020 zijn we gestart met de bouw van een derde fabriek die in 2021 zal openen. Euro Caps heeft tientallen jaren aan expertise in huis over koffie en het verpakken ervan in capsules. Dat is een complex proces waarbij stevige kennis nodig is van de gehele keten van inkoop tot de logistiek richting onze klanten. Inmiddels zijn wij internationaal de leidende partij en leveren we onze capsules wereldwijd in bijna 40 landen en dat aantal groeit hard. Dit realiseren we doordat iedereen in onze organisatie focus heeft op topservice aan de klant en het leveren van het best mogelijke product. Op deze manier garanderen we de perfecte koffiebeleving voor de consument.

 

Heb je interesse of een vraag voor ons?
Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief om te kijken of er een match is! Wil je toch eerst meer informatie over bovengenoemde functie? Dan kun je contact opnemen met onze recruiters Folkert van den Beld 06-14658600 of Pieter Bas Vencken, 06-11070622.

 

Zo gaan we om met jouw sollicitatie
Nadat je op de sollicitatieknop hebt gedrukt gaan we aan de slag met jouw CV en maken we een analyse van jouw gegevens en de match met de vacature. Een klus die we graag grondig uitvoeren. Wij streven ernaar binnen twee weken na jouw sollicitatie een reactie te geven. Een online tests van Thomas International zijn een onderdeel van deze sollicitatieprocedure. Wanneer je bij Euro Caps aan de slag gaat komt is een pre-employment screening onderdeel van het indiensttreding-proces.

Klik hier om direct te solliciteren https://tinyurl.com/3z5y9hzw

Euro Caps maakt gebruik van gespecialiseerde inhouse recruiters. Het ongevraagd aanbieden van kandidaten en/of acquisitie levert geen gewenst resultaat. Wij verzoeken u dit achterwege te laten.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.