Nieuws

Packaging Engineer

Geplaatst op 18-03-2019  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Sylvia Vrieling  -  Bron: Yacht | Vacatures

Packaging Engineer 

De afdeling Investment Development & Portfoliomanagement (IDP) houdt zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van grote investeringsprojecten en procesontwikkeling van pilot naar full scale. De afdeling beheert, in nauwe samenwerking met de productielocaties, de investeringsportfolio van Avebe.

De Packaging Engineer maakt onderdeel uit van het team van process development engineers. Zij zijn de kennisdragers ten aanzien van de kernproductieprocessen van Avebe en op dat gebied de schakel tussen R&D en productielocaties. Je bent expert op het gebied van verpakkingen.

De Packaging Engineer is de expert op het gebied van verpakkingstechnologieën en -machines. Binnen Avebe betreft dit bulkverwerking, grootverpakkingen (BigBags) en zakgoedverpakking (15-25 kg).

Vanuit deze rol werk je nauw samen met de productielocaties, product management, inkoop en de verpakkingsspecialist om bestaande verpakkingslijnen te optimaliseren en nieuwe verpakkingslijnen te specificeren en te implementeren.

Je bent verantwoordelijk voor een optimale compatibiliteit van bestaande en nieuwe verpakkingen op alle machines en verpakkingslijnen. Je bent proactief in het ontwikkelen, vinden en inzetten van nieuwe verpakkingstechnologie.

In deze functie ga je aan de slag voor de locaties in Nederland (drie locaties) en drie kleinere productie locaties in Duitsland (2) en Zweden (1). Op het gebied van verpakkingen ben jij dé expert die de kennis verbindt en streef je naar uniformiteit in processen.
Wat verwachten we van jou?:

  • Afgeronde technische HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld Besturingstechniek of werktuigbouwkunde)
  • Ervaring met verpakkingstechnologie
  • Ervaring met werken in een projectmatige omgeving

Specifieke vaardigheden en competenties
Resultaatgerichtheid
Conceptueel denken
Samenwerken

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.