Nieuws

Technoloog Verpakken (m/v)

Geplaatst op 26-10-2017  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Esther Schudel  -  Bron: Nutri-Act

                                                                Technoloog Verpakken (m/v)

Ben jij een Technoloog die de drive én ervaring heeft om kwaliteit naar een hoger plan te tillen binnen de afdeling Verpakken in de brouwerij in Zoeterwoude? Wij zijn op zoek naar een professional die een grote drive heeft om te verbeteren, executie kracht bezit en zich goed kan bewegen in een matrix organisatie!

Bedrijf
Binnen de grootste brouwerij van Europa, waar ze meer dan 10 miljoen hectoliter bier per jaar brouwen ben je verantwoordelijk voor technologie en kwaliteit van het verpakken proces. De afdeling Verpakken is verantwoordelijk voor de productielijnen waar het product wordt verpakt in fles, blik, tapvat, airkeg en fust. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Verpakkingstechnologie & Kwaliteit waarbij ze werken aan kwaliteit in de breedste zin van het woord en verbeteren continue de processen en kwaliteit van het product.


Functieomschrijving
Als Technoloog Verpakken heb je de taak om de processen en kwaliteit van de producten te verbeteren. Om deze kwaliteit te waarborgen coördineer, begeleid en verricht je technologische activiteiten op een zodanige manier dat deze voldoen aan de geldende eisen en voorschriften. Zo voer je ook audits uit en ondersteun je jouw collega’s van Verpakken op het gebied van technologie en kwaliteitscontrole.


In deze functie:

 • Het beheren van de procesbeschrijvingen en kwaliteitsparameters, het nemen van monsters en het interpreteren van de analyseresultaten van de monsters; 
 • Het management adviseren bij problemen op technologisch en kwalitatief gebied zodat de voortgang van productie verantwoord en efficiënt kan plaatsvinden; 
 • Het coachen van Operators op het gebied van kwaliteit;
 • Het opzetten van proeven en/of onderzoeksopdrachten, gericht op bijvoorbeeld (delen van) het productieproces, apparatuur, grondstoffen en hulpmiddelen zoals halffabricaat, en het uitvoeren van deze;
 • Het continu alert zijn op de mogelijkheid tot optimalisatie van producten, bedrijfsmiddelen, processen en methoden, met 1 doel: de kwaliteit en kosten te optimaliseren. Uitvoeringen van verbeteringen vinden plaats via de TPM methodiek;
 • Het implementeren van je verpakking gerelateerde NPI’s binnen de brouwerij.


De standplaats van deze functie is Zoeterwoude en je rapporteert aan de Rayon manager Verpakkingstechnologie en Kwaliteit.

Profiel

 • Een afgeronde Master of Bacheloropleiding in technische of technologische richting;
 • Verpakkingsopleiding/kennis is gewenst;
 • Ervaring in een productie omgeving met continu verbeteren (TPM, Lean, Six sigma);
 • Kennis van voedselveiligheid / HACCP; 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Kwaliteits- en resultaatgerichtheid.
 • Coaching skills


Interesse?
Voor meer informatie: Esther Schudel (Sr Consultant) - 06-10206888 of e.schudel@nutri-akt.nl

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.