Nieuws

VNV met Kennisplein prominent op Empack

Geplaatst op 03-04-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Michiel Bouvy

Het kan je niet ontgaan zijn. Er wordt heel wat tamtam gemaakt rond het Kennisplein op Empack. En terecht. Voor het eerst bundelen de onafhankelijke Kennisclubs in de Benelux hun krachten in een gezamenlijk optreden. Dat is uniek, De VNV is de logische partner voor zowel Easyfairs die het faciliteert als voor de verschillende kennisintellingen. De VNV is onafhankelijk, heeft geen commericeel oogmerk en is breed vertegenwoordigd in alle uithoeken van het speelveld. We gaan er een mooi feestje van maken: 3 dagen beurs, 3 dagen netwerken, en 3 dagen colleges, verzorgd door de verschillende opleidingen en  VNVers. Voor inhoud en tijden: zie het actuele programma van Empack.

 

 Kennisplein_Wand

 

Op dinsdag 12 april om 15:00 geeft de VNV zelf een werkcollege: Rijk en Michiel gaan in op onze Kennis over de Kennis. Wie doet eigenlijk wat en vooral - waar moet het naar toe? Zoals op de ALV al aangekondigd en gevraagd: vinden we dat de VNV haar visie op het kennisveld verder moet uitwerken en moeten we onze rol als spil institutionalieren?  Hoe dan? Wil je meedenken en meewerken? Kom dan naar het college en laat van je horen!

 

Op woensdag 13 april vindt om 16:15 de uitreiking plaats van de awards van de Packaging Challenge 2015-2016 voor studenten van de HAS Hogeschool en de Haagse Hogeschool. Winnaars zijn de Visie op eten in de Ruimte tijdens lange ruimtereizen. Aanleiding was onze nationale astronaut André, die klaagt dat zo lang in de ruimte zonder vers eten wel erg afzien is. De jury vond dat vanuit deze verfrissende kijk een nieuwe draai aan innovatie gegeven wordt. Aan de Haagse kant ging de prijs naar Weber BBQ Spices. Dit team nam webretail uitgangspunt maar gaf de beschierming van aanmaakhoutjes een prachtige 2e functie ne nog natuurijk en decorateif als promo of geschenkverpakking ook.  De leukste posterpresentaties van dit jaar zijn op het Kennisplein te bewonderen. 

 

Na de prijsuitreiking is er een netwerkborrel aangboden door Easyfairs.

 

 

 

Save

Save

Save

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.