Nieuws

Behaalde resultaten

Geplaatst op 20-02-2010  -  Categorie: Columns

Er zijn veel lustrums te vieren voor verpakkingskundigen. Testinstituut Topa vierde eind 2009 het zilveren jubileum, begin van dit jaar bestaat Verpakkingsmanagement 25 jaar en de VNV zal in 2012 deze respectabele leeftijd bereiken.

 

In 1985 verscheen het eerste exemplaar van VerpakkingsManagement. Het besteedde onder andere aandacht aan het materiaal PET dat sterk in opkomst was, de standaardisatie van de bierfles, de verpakkingswedstrijd De Gouden Noot en vrouwen in de verpakkingsindustrie.
VerpakkingsManagement veranderde in een kwart eeuw van een zwart-wit krantachtig vakblad met veel tekst in een kleurrijk medium met veel illustraties. De passie voor het verpakkingsvak en het brede informatieve karakter waren blijvend.

 

De eerste producenten zijn inmiddels weer afgestapt van de standaard bierfles om zich met eigen modellen te onderscheiden in deze competitieve markt. PET is een volwassen kunststof geworden die glas steeds verder verdringt als verpakkingsmateriaal en De Gouden Noot (gestart in 1958) kent dit jaar ook zijn 25ste editie.

 

De VNV groeide in 20 jaar tijd naar iets meer dan 150 leden. Er kwamen in die periode nieuwe leden bij die het vak in de schoolbanken hadden geleerd en de expertise verbreedde zich van techniek en materiaalkunde naar marketing, logistiek en milieu. Ook werden er in de jaren negentig meer vrouwelijke verpakkingskundigen lid van de vereniging.

 

Hoe zullen we over 25 jaar terug kijken op de huidige ontwikkelingen in RFID technologie, actieve verpakkingen en carbon footprint? De in het verleden behaalde resultaten scheppen verwachtingen voor de toekomst.

 

Verpakkingskundige, een boeiend vak.

 

VNV Columnisten
Deze column wordt maandelijks verzorgd door leden van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen. Info: www.verpakkingskundigen.nl

 

(gepubliceerd in VerpakkingsManagement februari 2010)

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.