Blikbeugel

Geplaatst op 01-04-2005  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Andre Bossink

BlikbeugelDe blikbeugel is een kunststof beugelhals, die met eenvoudig klikken op een blik bevestigd kan worden. Met 1 klik maakt de consument een beugel van het blik. Het geheel wordt zo een opvallende zilveren beugelfles. Door het ontstaan van een hoge koolzuurdruk is de beugel zo geconstrueerd dat het niet mogelijk is om de \\\"fles\\\" tussentijds te sluiten. Aan de achterzijde van de blikbeugel is een insteekgleuf gemaakt waaraan een lanyard is bevestigd die het mogelijk maakt om de blikbeugel om de nek te hangen. Met deze Blikbeugel combineert Grolsch de voordelen van blik (gemak) en fles (drinkgenot).

Producent: Grolsch
Introductie:
april 2005
Inhoud: Blikkoffer 11x33 cl. Pils + blikbeugel

Achtergrond: Vanuit onderzoek is bekend dat bier uit blik minder lekker drinkt dan uit fles. Grolsch is op zoek gegaan naar een oplossing hiervoor en komt daarom met de Grolsch Blikbeugel. Met deze beugel is het volgens de brouwer prettiger om bier uit blik te drinken. De Blikbeugel wordt verkocht in een speciale Blikkoffer met 11 blikken pils 33cl. voor € 8,49.

Design: De blikbeugel is ontwikkeld door Grolsch in samenwerking met reclamebureau PromAction. Design koffer door Design Bridge.

Materiaal: De ABS-Blikbeugel heeft binnenin drie ringen. De eerste ring is uitgevoerd in PP en bestaat uit acht pennen van 8mm breed die om de velsrand van het blikje klikt. De tweede ABS-ring wordt over de PP-ring gedrukt en ultrasoon vastgelast. De derde ring (zacht PE) drukt bovenop de deksel en dicht het blikje af in het randje waar normaalgesproken het bier blijft staan na een slok. De hals wordt opgesierd met de bekende RVS beugel met een van een zeefdruk voorziene ABS-dop die iets kleiner is dan de standaard beugel van de beugelfles.

Bedrukking: blikkoffer 5 kleuren off-set + dispersielak. Dop 1 kleur zeefdruk.

Save

Save

Save

Save

  

 

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Parc Tichelt 2 
4891 DZ Rijsbergen
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl