Nieuws

Blikbeugel

Geplaatst op 01-04-2005  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Andre Bossink

BlikbeugelDe blikbeugel is een kunststof beugelhals, die met eenvoudig klikken op een blik bevestigd kan worden. Met 1 klik maakt de consument een beugel van het blik. Het geheel wordt zo een opvallende zilveren beugelfles. Door het ontstaan van een hoge koolzuurdruk is de beugel zo geconstrueerd dat het niet mogelijk is om de \\\"fles\\\" tussentijds te sluiten. Aan de achterzijde van de blikbeugel is een insteekgleuf gemaakt waaraan een lanyard is bevestigd die het mogelijk maakt om de blikbeugel om de nek te hangen. Met deze Blikbeugel combineert Grolsch de voordelen van blik (gemak) en fles (drinkgenot).

Producent: Grolsch
Introductie:
april 2005
Inhoud: Blikkoffer 11x33 cl. Pils + blikbeugel

Achtergrond: Vanuit onderzoek is bekend dat bier uit blik minder lekker drinkt dan uit fles. Grolsch is op zoek gegaan naar een oplossing hiervoor en komt daarom met de Grolsch Blikbeugel. Met deze beugel is het volgens de brouwer prettiger om bier uit blik te drinken. De Blikbeugel wordt verkocht in een speciale Blikkoffer met 11 blikken pils 33cl. voor € 8,49.

Design: De blikbeugel is ontwikkeld door Grolsch in samenwerking met reclamebureau PromAction. Design koffer door Design Bridge.

Materiaal: De ABS-Blikbeugel heeft binnenin drie ringen. De eerste ring is uitgevoerd in PP en bestaat uit acht pennen van 8mm breed die om de velsrand van het blikje klikt. De tweede ABS-ring wordt over de PP-ring gedrukt en ultrasoon vastgelast. De derde ring (zacht PE) drukt bovenop de deksel en dicht het blikje af in het randje waar normaalgesproken het bier blijft staan na een slok. De hals wordt opgesierd met de bekende RVS beugel met een van een zeefdruk voorziene ABS-dop die iets kleiner is dan de standaard beugel van de beugelfles.

Bedrukking: blikkoffer 5 kleuren off-set + dispersielak. Dop 1 kleur zeefdruk.

Save

Save

Save

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.