Holländska förpackningsproffs besökte Sverige i juni

Geplaatst op 20-06-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bo Wallteg  -  Bron: PackNews.se

De Nederlandse verpakkingsprofessionals bezochten Zweden in juni.

De Ecolean was een van de bezoeken voor de leden van de VNV.

Helsingborg was midden juni het doel van een groep Nederlandse verpakkingsspecialisten. Er waren leden van de Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) die bedrijven bezochten en studiebezoeken brachten aan supermarkten. De belangstelling was groot en er waren velen discussies.

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) kan worden vertaald als 'de Nederlandse Vereniging van Verpakkingsprofessionals', een vorm van vereniging/gilde met leden uit alle delen van de verpakkingsindustrie en haar klanten. Elk jaar bezoeken de leden een Europees land om inspiratie en nieuwe kennis op te doen, en dit jaar viel de keuze op Zweden. Het tijdschrift North Packaging werd benaderd met de hulpvraag om geschikte bedrijven te vinden om te bezoeken en om "de deuren te openen" voor hen.
In totaal waren er vijftien leden mee op reis. Ze kregen de kans om deel te nemen aan de ontwikkeling en materiaaltechnologie van GAIA Biomaterials, ze brachten een bezoek aan Ecolean en leerden meer over staande zakken, machinebouw en markt. Ze waren op bezoek bij labelfabrikant Beneli, waar het thema voornamelijk 'slimme en intelligente labels' was. Het was een nieuwsgierige groep die er was en er waren veel discussies bij de bedrijven.

Nederland is een land waar iedereen fietst, en dus vermeed men het huren van auto's om zich te verplaatsen naar de bedrijven, in plaats daarvan werd het de fiets voor de hele groep waarmee men een aantal kilometer in de stad aflegde gedurende de twee dagen. Ze kwamen met de instelling dat Helsingborg een “vlakke" stad is en niet veel verschilde van hoe het er in het thuisland uitzag, maar al snel werd duidelijk dat de vele versnellingen van de fietsen een noodzaak waren. De algemene opmerking was echter dat de infrastructuur voor fietsen in Helsingborg boven verwachting was.

9b8c5bd2-7541-429c-80d5-ffe3ff29271fDe fiets regeert in Nederland en de bezoekers namen de traditie mee naar Zweden.

14fca203-b8f8-4760-bdc5-dd1a0bba6ee3Günther Dierhoff ontving en liet slimme labels zien bij Beneli.

Bron: https://www.packnews.se/hollandska-forpackningsproffs-besokte-sverige/

 

  

 

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Parc Tichelt 2 
4891 DZ Rijsbergen
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl