Kabelhaspel

Geplaatst op 01-11-2009  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Jan Janssen

KabelhaspelDemopac® is een innovatieve haspel, bestaande uit twee losse delen welke stapelbaar zijn dankzij een biconische kern. De haspel is eenvoudig te monteren door de delen aan elkaar te klikken met behulp van een gepatenteerde bajonetsluiting. Net als de standaard cilindrische haspel, is de Demopac® probleemloos op- en af te wikkelen. Een extra voordeel is de mogelijkheid om haspeldelen van verschillende breedtes aan elkaar te bevestigen zodat men met 2 verschillende delen 3 verschillende haspels kan maken.
Benodigde voorraden van veel verschillende maten haspels nemen hierdoor beduidend af.

Producent: TKF -  Häfner @ Krullmann
Introductie: november 2009
Inhoud: Kabel
VNV-er: Jan Janssen

Achtergrond: In de kabelindustrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van haspels als verpakkings- en transportmiddel van kabels. Traditioneel zijn dat haspels met een cilindrische kern  bestaande uit 3 verschillende materialen (hout, PVC en staal). Groot nadeel van de traditionele haspel is dat deze leeg veel ruimte inneemt.
De nestbare Demopac® kan op het gebied van transport en logistiek een kosten besparing opleveren van maar liefst 75%. Naast de logistieke voordelen is de Demopac® veel vaker te gebruiken dan menige standaardhaspel. De haspel is 100% recyclebaar volgens het bekende cradle to cradle principe.

Design:
Materiaal: Häfner @ Krullmann en Jan Janssen TKF
Bedrukking: Nvt

Save

  

 

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Parc Tichelt 2 
4891 DZ Rijsbergen
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl