Nieuws

Kabelhaspel

Geplaatst op 01-11-2009  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Jan Janssen

KabelhaspelDemopac® is een innovatieve haspel, bestaande uit twee losse delen welke stapelbaar zijn dankzij een biconische kern. De haspel is eenvoudig te monteren door de delen aan elkaar te klikken met behulp van een gepatenteerde bajonetsluiting. Net als de standaard cilindrische haspel, is de Demopac® probleemloos op- en af te wikkelen. Een extra voordeel is de mogelijkheid om haspeldelen van verschillende breedtes aan elkaar te bevestigen zodat men met 2 verschillende delen 3 verschillende haspels kan maken.
Benodigde voorraden van veel verschillende maten haspels nemen hierdoor beduidend af.

Producent: TKF -  Häfner @ Krullmann
Introductie: november 2009
Inhoud: Kabel
VNV-er: Jan Janssen

Achtergrond: In de kabelindustrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van haspels als verpakkings- en transportmiddel van kabels. Traditioneel zijn dat haspels met een cilindrische kern  bestaande uit 3 verschillende materialen (hout, PVC en staal). Groot nadeel van de traditionele haspel is dat deze leeg veel ruimte inneemt.
De nestbare Demopac® kan op het gebied van transport en logistiek een kosten besparing opleveren van maar liefst 75%. Naast de logistieke voordelen is de Demopac® veel vaker te gebruiken dan menige standaardhaspel. De haspel is 100% recyclebaar volgens het bekende cradle to cradle principe.

Design:
Materiaal: Häfner @ Krullmann en Jan Janssen TKF
Bedrukking: Nvt

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.