Nieuws

Klikvers verpakking

Geplaatst op 01-01-2009  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Carla Cornelissen

Klikvers verpakkingDe Milner Klikvers verpakking is een MAP concept, bestaande uit een thermoform tray met easy peel folie. De verpakking is hersluitbaar door middel van een spuitgietdeksel. Dit deksel is voorzien van in mould label (IML) met venster. Het IML loopt door naar de korte zijkant, zodat de kleurcodering van de smaak en het merk Milner in het schap zichtbaar zijn bij zowel staande als liggende presentatie. Er zijn twee uitvoeringen in hoogte; één voor plakken en één voor platte stukken.

Producent: FrieslandCampina Cheese - Milner
Introductie: januari 2009
Inhoud: Milner 30+ kaas 175 g plakken of 450 gram platte stukken
VNV-er: Carla Cornelissen

Achtergrond: Kaasverpakkingen staan niet bekend als erg gebruiksvriendelijk. Met name openingsgemak en hersluitbaarheid zorgen vaak voor irritatie bij consumenten. Uitgangspunt voor de Milner Klikvers verpakking was om een concept te ontwikkelen met optimale functionele eigenschappen - gemakkelijk te openen en te hersluiten en met maximaal versbehoud - in combinatie met een onderscheidende vormgeving die het Milner merk ondersteunt.

Design: Herkenbare vormgeving, passend bij Milner en met een natuurlijke uitstraling. De taillevorm uit de Milner campagnes komt terug in de vormgeving van het deksel. Het 3-d ontwerp is van Plato product consultants, de grafische vormgeving van Millford Brand-id.
Materiaal: Tray: mono A-PET - Sealfolie: peelable PET/PEHB - Hersluitdeksel met IML: PP
Bedrukking: IML

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.