Klikvers verpakking

Geplaatst op 01-01-2009  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Carla Cornelissen

Klikvers verpakkingDe Milner Klikvers verpakking is een MAP concept, bestaande uit een thermoform tray met easy peel folie. De verpakking is hersluitbaar door middel van een spuitgietdeksel. Dit deksel is voorzien van in mould label (IML) met venster. Het IML loopt door naar de korte zijkant, zodat de kleurcodering van de smaak en het merk Milner in het schap zichtbaar zijn bij zowel staande als liggende presentatie. Er zijn twee uitvoeringen in hoogte; één voor plakken en één voor platte stukken.

Producent: FrieslandCampina Cheese - Milner
Introductie: januari 2009
Inhoud: Milner 30+ kaas 175 g plakken of 450 gram platte stukken
VNV-er: Carla Cornelissen

Achtergrond: Kaasverpakkingen staan niet bekend als erg gebruiksvriendelijk. Met name openingsgemak en hersluitbaarheid zorgen vaak voor irritatie bij consumenten. Uitgangspunt voor de Milner Klikvers verpakking was om een concept te ontwikkelen met optimale functionele eigenschappen - gemakkelijk te openen en te hersluiten en met maximaal versbehoud - in combinatie met een onderscheidende vormgeving die het Milner merk ondersteunt.

Design: Herkenbare vormgeving, passend bij Milner en met een natuurlijke uitstraling. De taillevorm uit de Milner campagnes komt terug in de vormgeving van het deksel. Het 3-d ontwerp is van Plato product consultants, de grafische vormgeving van Millford Brand-id.
Materiaal: Tray: mono A-PET - Sealfolie: peelable PET/PEHB - Hersluitdeksel met IML: PP
Bedrukking: IML

Save

  

 

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Parc Tichelt 2 
4891 DZ Rijsbergen
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl