Nieuws

Koek in Kuip

Geplaatst op 01-10-2005  -  Categorie: Innovaties

Koek in kuipEen kuip, afgedekt met een easy-peel folie en een hersluitdeksel. De inhoud is niet begast. Kuip en deksel zijn van een papieren etiket voorzien.

Producent: Bolletje
Introductie: oktober 2005
Inhoud: 400g ontbijtkoek
VNV-er: Patrick de Groot

Achtergrond: In een tijd waarin gebruiksgemak één van de belangrijkste consumententrends is, introduceerde Bolletje in het najaar van 2005 een naturel ontbijtkoek die volledig op gebruiksgemak is gericht. De ontbijtkoek is gesneden en zit verpakt in een speciale kuip. Hierdoor is de ontbijtkoek makkelijker uit te halen, af te sluiten, op te bergen en vers te houden. Het product (400 gr) kent een adviesprijs van €1,69.

Design: De verpakking is door Bolletje zelf ontworpen. Voordat het bedrijf het juiste model kuip had, heeft het tot 5 keer toe nieuwe modellen laten maken. Deze waren met name bedoeld om te testen of het product (met name de eerste plakjes koek) er makkelijk uit te halen was. De etiketten zijn ontworpen door Brummelkamp-Hoekstra.
Materiaal: Kuip en deksel zijn gemaakt van transparant APET. De seal is van een speciale PET-film geschikt voor sealen op APET. De afdekfolie is met name gekozen vanwege het easy peel effect en is voor iedereen met weinig kracht van de kuip te halen.
Bedrukking: Het papieren etiket is flexo bedrukt en heeft een UV-lak.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.