Nieuws

Koffiepads

Geplaatst op 01-01-2003  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Wilbert van de Corput

KoffiepadsDe Ahold Coffee Company gaf de Goglio Group de opdracht een effectieve en kosten reducerende verpakking te ontwikkelen voor 18 pads. De verpakking mocht zo min mogelijk lucht bevatten en zo min mogelijk materiaal gebruiken. Kortom, een verpakking zonder fratsen die past bij de C1000-winkelformule. Dit resulteerde in een nagenoeg vierkante stazak met vier hoeklassen en een ontluchtingsventiel.

Producent: Ahold Coffee Company - C1000
Introductie: januari 2003
Inhoud: 18 koffiepads voor de Senseo koffiemachine van Philips
VNV-er: Wilbert van de Corput

Achtergrond:

Design: Ahold Coffee Company in samenwerking met Goglio Group
Materiaal: De Goglio-folie van de C1000 verpakking is opgebouwd uit drie lagen. Ten eerste een aan de binnenkant met diepdruk bedrukte 12 mu PET. Dan 12 mu gemetalliseerde PET voor de nodige barrière-eigenschappen en tenslotte een 64 mu dikke LDPE laag die easy-open- en hot-tack additieven bevat. Dankzij deze additieven kan door middel van de juiste temperatuur in te stellen de gewenste eigenschap (easy open of stevig vast sealen) worden gerealiseerd. Na openen is de op vier hoeken gesealde verpakking hersluitbaar met een plakbandje.
Bedrukking:

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Pieter de Hooghlaan 31
1213 BP Hilversum
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingkundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.