Nieuws

Kwartje van Brammetje

Geplaatst op 01-06-2012  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Jan Wessemius

Kwartje van brammetjeTegenwoordig zijn er diverse soorten brood en binnen een gezin ook verschillende voorkeuren. “Door slimmer gebruik te maken van verpakkingen voorkomen we voedselverspilling van 49,5 miljoen kilo brood en spelen we beter in op de wensen van de consument. Kortom, een goede verpakking verlaagt de milieudruk” zegt Wessemius.

Producent: Oerlemans Plastics
Introductie: juni 2012
Inhoud: Kwartje brood
VNV-er: Jan Wessemius

Achtergrond: Oerlemans Plastics heeft samen met Partners for Innovation hun klant BEKO Verpakkingen betrokken bij dit project. BEKO verzorgt ongeveer 80% van de broodverpakkingen voor de ambachtelijke brood- en banketbakkers. Het blijkt dat de milieu-impact van de broodverpakking overeenkomt met één sneetje brood. Ofwel door één sneetje brood minder weg te gooien is de verpakking al gecompenseerd. “Drie à vier LDPE broodzakken hebben een gelijke milieudruk aan één snee brood. Door gebruik van het zogenoemde ‘Kwartje van Brammetje’ hopen we de voedselverspilling terug te dringen. Op dit moment staat brood op nummer 2 van de top 10 meest verspilde voedselproducten.” aldus Jan Wessemius van Oerlemans Plastics. Ter vervanging van: Als uitbreiding op broodzakken assortiment en ter voorkoming van voedselverspilling

Design: Nvt
Materiaal: LDPE
Bedrukking: Oerlemans

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.