Nieuws

Paddenstoelenbroed

Geplaatst op 01-09-2012  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Jan Wessemius

Paddenstoelenbroedzak

De Belgische uitvinder Frans Vandenhove, één van de eerste succesvolle telers van oesterzwammen, patenteerde na zijn pensionering een verbeterde zak voor het kweken van paddenstoelenbroed. De bestaande, ademende constructie kan onder vochtige omstandigheden contaminaties introduceren. De verbeterde verpakking heeft een geperforeerde en gepreegde folielaag onder het filter. Deze folie heeft een gespecificeerde doorlaatbaarheid en afstand tot het filter zdat er geen vochtdoorslag is en het product in de zak niet besmet kan worden door ziektekiemen of schimmels. De verpakking is vooral geschikt voor paddenstoelensoorten met een hoge ademhalingssnelheid

Producent: Oerlemans plastics
Introductie: september 2012
Inhoud: Paddelstoelenbroed
VNV-er: Jan Wessemius

Achtergrond:
VNV-er Mirjam Snel bracht de Belgische uitvinder Frans Vandenhove in contact met Jan Wessemius van Oerlemans plastics en begeleidde de vertaling van het patent naar een produceerbare verpakking. Een lange periode met vele testen en overleggen volgde. Na vele testen met handmodellen was er eindelijk een goed functionerend ontwerp. Daarmee brak de fase aan van het uitdenken van flexibele machine-aanpassingen en het uitvoeren van industriele testen. Het hele ontwikkelingsproces heeft een aantal jaren geduurd. Ter vervanging van: Verpakking die onder vochtige omstandigheden besmet en daarmee de kostbare inhoud bederft.

Design:
Materiaal:
Folie geschikt voor autoclaveren, sealbaar filtermateriaal, regelbare luchtdoorlaatbaarheid, luchtkamer tussen folie en filter
Bedrukking: Naar wens te bedrukken

Save

Save

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.