Nieuws

Rethink: futureproof plastics

Geplaatst op 25-10-2021  -  Categorie: Algemeen

ffp-banner-webOp 2 november ’s middags vindt in Amersfoort Future Proof Plastics plaats; het evenement over de toekomst van de rubber- en kunststofindustrie.

In deze vierde editie van Future Proof Plastics: hoe kunnen we met circulair kunststof en rubber de CO2-uitstoot in Nederland terugdringen?

Tijdens dit evenement verkennen we de kansen en uitdagingen aan de hand van nieuwe, wetenschappelijke inzichten, reacties en discussies met belangrijke stakeholders.

CE Delft presenteert de uitkomsten van onderzoek in opdracht van Rethink*. Zij schatten hierin de klimaatimpact in van circulair rubber en kunststof tot 2030 aan de hand van twee scenario’s.

In een paneldiscussie spreken stakeholders van binnen en buiten de industrie met elkaar over het onderzoek.

Panelleden

Tevens beschouwen verschillende sprekers de uitdagingen en kansen die voortkomen uit het onderzoek. Vanuit de industrie, de politiek en de wetenschap geven zij duiding aan de te nemen stappen.

Future Proof Plastics duurt van 13 tot 17 uur en kan live worden bijgewoond, maar ook online.

Hier lees je meer over het programma en kan men aanmelden: https://www.rethinkplastics.nl/home-nieuw/future-proof-plastics/ 

* Met Rethink Plastics zet de kunststof- en rubberindustrie – Federatie NRK en PlasticsEurope Nederland - zich actief in als belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.