Nieuws

Schuttelaar & Partners en EVMI op zoek naar data

Geplaatst op 25-05-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: EVMI

Milieuorganisaties, burgers en overheden: iedereen lijkt te gruwen van plastic verpakkingen. En zeker van het afval dat dat met zich meebrengt. Waarom blijft het gebruik van plastic dan toch groeien, evenals de afvalberg die dat met zich meebrengt? 

Auteur: Erik Kruisselbrink
Foto’s: De Brabandere, Colruyt, Erik Kruisselbrink, Pack4food

Genoeg redenen voor EVMI en Schuttelaar & Partners om een uitgebreide enquête onder het verpakkend bedrijfsleven te houden. Doel: data verzamelen over de bottlenecks om over te schakelen op milieuvriendelijkere verpakkingen.

Als je de vraag ‘waarom het stokt met de verduurzaming van verpakkingen?’ goed wilt kunnen beantwoorden, blijkt het aan data te ontbreken. En die data willen EVMI en Schuttelaar & Partners (S&P) in een uitgebreide enquête boven water zien te krijgen. Want zoals verpakkingskundige Karel van den Brink van S&P het stelt: “Je moet eerst data hebben, zonder data kun je geen beleid ontwikkelen.”

Lees hier het hele artikel.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.