Nieuws

SmartCap

Geplaatst op 01-11-2011  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Erica Wijnsma

SmartcapEr wordt al jaren door de consument aangegeven dat het openen van conservenpotten een groot probleem is. Plato product consultants heeft daarom op eigen initiatief een gebruiksvriendelijke sluiting voor conserven ontwikkeld. De SmartCap bestaat uit een plaatje met compound dat de mond van de pot afdekt, met daar overheen een ring met flens die het plaatje op de pot houdt en de sluiting met de pot verbindt. Door aan de ring te draaien neemt deze, door middel van nokken, het plaatje mee omhoog. Eén van de nokken zit hoger dan de anderen en zorgt voor het verbreken van het vacuüm.

Producent: Plato product consultants
Introductie: november 2011
Inhoud: Conserven
VNV-er: Erica Wijnsma

Verpakkingsconcept: Voor het verder ontwikkelen van het deksel heeft Plato product consultants Corus Packaging Plus benaderd. Met behulp van prototypes van Corus zijn testen met het dekseltje uitgevoerd. Deze testen wezen uit dat de draaikracht om het deksel te openen 50% lager is dan bij een conventionele deksel. De verwachting is dat met deze nieuwe sluiting 95% van de bevolking de potten met de blote hand open kan krijgen.

Achtergrond: Erica Wijnsma, die op de Smartcap is afgestudeerd, heeft met de Smartcap de KITTZ Innovatieprijs 2006 gewonnen in de categorie Studenten. De Smartcap heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Design for All van De Nederlandse Designprijzen 2006. 

www.nederlandsedesignprijzen.nl
www.innovatieprijs2006.nl

Design: Nvt
Materiaal: De Smartcap is gemaakt van plaatstaal en compound en bestaat uit twee delen.
Bedrukking:


Ter vervanging van:
Nvt

Save

Save

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.