Nieuws

Spicebox

Geplaatst op 01-01-2002  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Luc van den Broek

SpiceboxDe Silvo spicebox is gemaakt van PP, bestaat uit drie onderdelen en wordt rondom geëtiketteerd. De deksel heeft een tamperevident sluiting en het busje zelf is verzegeld door het etiket. Er zijn twee uitvoeringen: een voor grove dosering (voor bijvoorbeeld jeneverbessen) en een met een fijne dosering met lange smalle strooi-sleuven (voor poeders).

Producent: Silvo - Teamplast
Introductie: januari 2002
Inhoud: Kruiden; diverse smaken; 3 gram bij kervel tot 25 gram bij zwarte peper
VNV-er: Luc van den Broek

Achtergrond: De spicebox is een door de consument gedreven ontwikkeling. De oude kruidenzakjes werden door de meeste consumenten niet gebruikt om de glazen busjes na te vullen. De consument sloot de zakjes af met een wasknijper maar vond het maar onhandig. Anderen kochten de glazen kruidenverpakkingen en gooiden ze weg als ze leeg waren. De nieuwe spicebox is een goed alternatief, doseert makkelijker en sluit beter af dan het oude kruidenzakje. Bijzonder aan de Silvo spicebox is het geïntegreerde Euro Slot. Dit is de opening waardoor de Spicebox aan een pen in het winkelschap kan worden gehangen. De wens om zowel een scharnierend dekseltje als een Euro Slot op de bovenzijde van de verpakking te plaatsen, leverde veel tegengestelde eisen op. Ter vervanging van: Zakjes 

Design:
Materiaal: PP
Bedrukking:

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.