Nieuws

Squeeze pack

Geplaatst op 01-09-2010  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Erik Smeels

Squeeze packVanuit het insight onderzoek ontwikkelde Leaf voor haar nieuwe Sportlife Vibes kauwgom een opvallende verpakking. In plaats van de traditionele blister verpakking is een handig pocket formaat ‘squeeze pack’ van recyclebaar LDPE ontwikkeld met een flexo bedrukt PP-etiket (design: Lahtinen & Mantere / Saatchi & Saatchi). De verpakking past eenvoudig in de broekzak en is gemakkelijk met één hand te openen door te knijpen. Daarnaast is de ‘squeeze pack’ ook eenvoudig hersluitbaar, kan tegen een stootje, is waterafstotend en ziet er volgens de fabrikant stoer uit.

Producent: VKF Renzel GmbH - Leaf
Introductie: september 2010
Inhoud: Kauwgom
VNV-er: Erik Smeels

Verpakkingsconcept: Achtergrond:Kauwgom is een lifestyle product en heeft volgens Leaf een hoge ‘badge value’. Oftewel, het is duidelijk zichtbaar, je hebt het altijd bij je en je wilt er graag mee gezien worden. ‘De verpakking speelt daarin een cruciale rol, dat is namelijk het eerste wat je ziet’, meent de fabrikant. ‘Wij zijn er van overtuigd dat innovatiekracht niet alleen product innovaties maar juist ook verpakkingsinnovaties betreft. Product en verpakking worden als een twee-eenheid benaderd wat de innovatiekracht van het totale concept ten goede komt.’

Design: Lahtinen & Mantere / Saatchi & Saatchi
Materiaal: LDPE
Bedrukking:

Save

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.