Nieuws

The fresh taste of the land

Geplaatst op 01-11-2017  -  Categorie: Columns  -  Auteur: Miranda Reuvers

Storm en regen buiten, hier achter mijn bureau krijg ik het warm. Mijn gedachten gaan naar Luc, Dick, Roland, Ted, Sabine. VNV-ers. Knokkers om ‘verpakken’ op de juiste plek in organisaties te krijgen. De verpakkingskundige het juiste podium te geven, op operationeel, tactisch en strategisch niveau. En nu zie ik die functies hier gewoon op mijn beeldscherm staan, in organogrammen! Trots voel ik. Op VNV, NVC, VM, mijn werkgever.

Dag in, dag uit zijn we wereldwijd actief om vers van 't land de lekkerste frites bij de consument te brengen. Frites met ‘the fresh taste of the land’. Met 1.750 collega’s trekken we er hard aan dat voor elkaar te krijgen. De groeiende (klant)eisen maken het noodzakelijk dat iedere Farm Friter werkt volgens de met elkaar gemaakte afspraken. Bij afwijkingen van procedures of stappen overslaan, liggen incidenten, ontevreden klanten of gevaar voor onze veiligheid op de loer. Het beheer en de presentatie van deze afspraken gebeurt in een systeem dat op mijn bordje ligt. Hier verbinden we het strategische aan het tactische en operationele en benoemen we voor processen de risico’s, maatregelen en verantwoordelijken. In dit systeem staat onze manier van werken.

In die context neem ik vandaag organogrammen op en koppel functies aan verantwoordelijkheden en personen. Enthousiast klik ik ‘Global packaging manager’ aan, ‘Future’ verschijnt er. ‘R&D projectleader packaging’ probeer ik: ‘Vacant’. Hetzelfde geldt voor de vacature op de inpak-afdeling. Lopen we risico’s / kansen mis om wereldwijd volgens klantwensen ‘The fresh taste of the land’ te bezorgen? Ze zijn in beeld, voor nu geborgd én er liggen uitdagingen voor verpakkingskundigen om warm voor te lopen.

Deze column is van VNV-er Miranda Reuvers, Quality Management Systems Specialist Farm Frites. Zij geeft de pen door aan Koen Kuijpers, business development manager API Nederland.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.