Valess verpakking

Geplaatst op 01-02-2005  -  Categorie: Innovaties  -  Auteur: Carla Cornelissen

ValessEen thermoformed schaaltje, gesloten met een transparante sealfolie en voorzien van een kartonnen sleeve. De kopruimte is voor het sluiten begast: MAP.

Producent: Campina
Introductie: februari 2005
Inhoud: Vleesvervangers
VNV-er: Carla Cornelissen

Achtergrond: Campina heeft jarenlang gewerkt aan een vleesvervanger van dierlijke oorsprong. Dit product overbrugt de kloof tussen vlees en vegetarische producten op plantaardige basis. De focus bij de ontwikkeling van het product lag op smaakbeleving en bite, zodat een waardige en verantwoorde vleesvervanger is ontstaan. Bij een innovatief product als dit hoort uiteraard een opvallende en eigentijdse verpakking, waarmee het product zich in het vlees- of vegetarische schap kan onderscheiden. De verpakking voor de filets heeft twee compartimenten, die afzonderlijk te openen zijn. Valess is een nieuwe vleesvervanger op basis van zuivel en voedingsvezels. Bij de introductie zijn er 6 varianten verkrijgbaar. (www.valess.nl)

Design: 3-d verpakkingsconcept ontwikkeld door Campina; bedrukking in samenwerking met designbureau.
Materiaal: De schaaltjes zijn van PP/EVOH/PE; de topfolie van OPP/EVOH/PE. De kartonnen sleeve is van GC-2 karton.
Bedrukking: De sleeves zijn aan de voorzijde in 5 kleuren offset + vernis bedrukt; aan de achterzijde bevindt zich een recept in 1 kleur.

Save

  

 

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Parc Tichelt 2 
4891 DZ Rijsbergen
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl