Verslag SUPERFASTer #7 2020

Geplaatst op 07-12-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: BNO Nextpack en VNV  -  Bron: https://www.eventbrite.nl

superfaster-carVoor de 7e editie van SUPERFAST pasten we het programma vanwege de coronacrisis ingrijpend aan. Met een reeks ultrakorte, inspirerende presentaties van sprekers uit het veld zijn we dit jaar verhuist naar het digitale domein en gingen we van SUPERFAST naar SUPERFASTer.  Het thema van SUPERFASTer #7 was “Reset”. Wat zijn de uitdagingen voor de ontwerpwereld en de industrie op dit moment. 

sean-valies-marsha-simon-en-techniek-webHet programma

Oudgediende Marsha Simon, keerde ook dit jaar weer terug als enthousiaste moderator en heette iedereen van harte welkom bij deze bijzondere editie van SUPERFAST.

Als reflecterend intermezzo was aan haar zijde, Harry Starren (schrijver van o.a. "Think like a manager, don't act like one", docent, adviseur etc). Harry reflecteerde als kritisch luisteraar op hetgeen er gezegd werd en reageerde op reacties vanuit het publiek, die hem via de chat bereikten.

Hoe gaat het met?! Met SUPERFAST sprekers Tjeerd Veenhoven, Jan Portheine (Kartent) & Nathalie de Boer (packaging specialist, Albert Heijn) blikten we terug op het afgelopen jaar. Zij namen ons mee in de uitdagingen die hen met de huidige onzekere toekomst te wachten staan

behind-the-screens-uwe-melicharReset: Sean Valies (packaging designer, de Vegetarische Slager) & Uwe Melichar (president European Brand & Packaging Design Association) reageerden op de huidige ontwikkelingen onder leiding van Marsha Simon

Let us inspire you! een selectie jonge internationale ontwerpers` presenteerden hun innovatieve en inspirerende ideeën voor de toekomst.

superfaster3-websuperfaster1-webWrap up door Marsha Simon, Harry Starren & illustrator Sanne Boekel (zie uitkomsten hierboven!)

Over het thema Reset: De komst van Covid-19 heeft de wereld op zijn grondvesten doen schudden. Deze onverwachte stoorzender heeft ons allen even stil laten staan en moedigt ons aan om op de Reset knop te drukken en te anticiperen op de actuele samenhangende veranderingen en uitdagingen voor het vak in de toekomst. Binnen dit kader behandelen we een breed scala aan invalshoeken in relatie tot packaging en brand design. Wat centraal staat is de verandering die we met zijn allen al ondergaan en nog tegemoet gaan. Een greep uit de vragen die tijdens SUPERFASTer #7 worden behandeld zijn; wat is de impact van de huidige crisis op ontwikkeling duurzame verpakkingen en welke invloed hebben de huidige sociale ontwikkelingen op packaging design. Tot slot krijgen we inspirerende projecten voorgeschoteld en kijken we gezamenlijk naar de toekomst. Want na een Reset is het tijd om weer vooruit te kijken.

SUPERFAST. Een aanrader voor (packaging) designers, marketeers, designstudenten en verpakkingsexperts. 

SUPERFAST wordt georganiseerd door BNO NEXTpack (brand & packaging designbureaus) in samenwerking met de VNV (verpakkingskundigen). Het event vondt dit jaar plaats op vrijdag 30 oktober via het digitale domein en begon om 09.30 uur.

  

 

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Parc Tichelt 2 
4891 DZ Rijsbergen
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl