Nieuws

Verslag verdiepingsbijeenkomst over minerale olien

Geplaatst op 10-07-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: KIDV  -  Bron: KIDV verdiepingsbijeenkomst minerale olieen

‘Minerale oliën in verpakkingen van gerecycled papier en karton: stand van zaken’. Dit was het thema van de Verdiepingsbijeenkomst van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) op 9 juni jl. Het onderwerp is actueel en volop in de belangstelling. Er wordt veel onderzoek naar gedaan, momenteel ook door het RIVM in Nederland en Pack4Food in België. Recentelijk beantwoordde VWS-minister Schippers Kamervragen over dit onderwerp, terwijl in Europees verband is afgesproken dat zo spoedig mogelijk moet worden gestart met monitoring van minerale oliën.

 

Lees het volledige verslag op de site van KIDV.

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.