Nieuws

Wet biedt ruimte tot oververpakken

Geplaatst op 15-03-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Harry van Deursen

TV-programma Groen Licht besteedde 15 maart jl. aandacht aan de extra doosjes om tandpasta die door consumenten en deskundigen worden gezien als overbodig. VNV-er Cathrien Ruoff deed onderzoek naar oververpakte producten en stuitte op het doosje om de tandpastatube. Volgens Ruoff dient het doosje alleen een commercieel belang. ‘Producenten willen zich onderscheiden van hun concurrenten door er een mooie doos omheen te zetten.’
Ronald van Welie van de Nederlandse Cosmetica Vereniging meent dat het doosje een betere bescherming biedt en extra ruimte creëert om meer informatie weer te geven. In het programma worden deze argumenten in twijfel getrokken.
‘De wet schrijft voor dat producenten minder verpakkingsmateriaal moeten gebruiken als het kan’, zegt Ruoff. ‘Maar als het commercieel interessant is om materiaal toe te voegen, dan biedt de wet daar een uitvlucht toe.’

www.npo.nl

 

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Koestraat 67A
5223 AH ’s-Hertogenbosch
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.