Productie 4.0

22 maart NatLab in Eindhoven

Industry 4.0, zo begin je ermee!
22 maart 2018 | Eindhoven

Op donderdag 22 maart organiseerde ingenieursvereniging KIVI en verpakkingskundigen vereniging VNV een congres over hoe je kunt starten met Industry 4.0. Uiteraard met veel aandacht voor wat Industry 4.0 nu eigenlijk precies is en wat het voor bedrijven kan betekenen.

In het NatLab in Eindhoven kregen bezoekers in de ochtend een update van de status van Industry 4.0 (ook wel Smart Industry genoemd);  een congres over de ontwikkelingen op gebied van self learning machines, big data en condition based maintenance. Bezoekers werden geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk en ontmoetten waardevolle contacten!

BEKIJK HET PROGRAMMA van 2018
https://www.kivi.nl/afdelingen/werktuigbouwkunde/activiteiten/activiteit/packaging-industry-4-0

Sprekers uit de wetenschap, business en techniek

  • Jacob van den Borne – akkerbouwer. Een inspirerend voorbeeld van een mkb-er die Big Data daadwerkelijk gebruikt voor het verhogen van zijn productie.
  • Michel Mulders - Partner bij PricewaterhouseCoopers Nederland. Het onderzoek van PwC naar Industry 4.0 laat zien dat Industry 4.0 geen hype meer is. Het levert diverse voordelen in uw businessmodel op.
  • Ytsen de Boer – projectleider Kornelis & Marco Dubbelman, directeur GotoGemba. Een praktijkverhaal van een fabriek die kunststof doppen produceert en transformeert in een Smart Factory.
  • Tim Foreman - European R&D manager bij Omron. Hij geeft met zijn lezing ‘Machines maken mensen beter’ antwoord op de vraag hoe je met artificiële intelligentie machines naar een hoger niveau kunt brengen.
  • Emo van Halsema – Chief scientist Lely. Zinvol data verzamelen door het effectief inzetten van sensoren & het voorspellen de productiekwaliteit en van machineonderhoud.
  • Gert Bravenboer – Managing director divisions Digital Factory bij Siemens. Smart Industry heeft pas echt zin als dit aansluit bij een strategie, zoals maatwerk leveren tegen massagoedprijzen.
  • Dagvoorzitter: Mark Beumer, vaste gast bij radioprogramma BNR. Een ervaren moderator met kennis van zaken.Locatie
Packaging Industry vond plaats in NatLab in Eindhoven
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

Datum & tijden

Donderdag 22 maart 2018
9:30    registratie
10:00  aanvang
11.25 - 11.50 pauze
13.20 – 14.00  lunch & einde

Inschrijven
De inschrijving voor dit congres verliep via de KIVI-site.
Inschrijfgeld voor VNV- en KIVI-leden was 15 euro.
Voor niet-leden was de toegangsprijs 25 euro.


Nieuwsberichten

Logo square footer

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen
Rotsestraat 3
5395 TD Teeffelen
KvK-nummer 40465426

Mail
ofni.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

Overige mailadressen
rettizroov.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
retseemgninnep.[antispam].@verpakkingskundigen.nl
eitcader.[antispam].@verpakkingskundigen.nl

 

Vernieuwing is de stuwende kracht!
De VNV is een platform voor experts met een brede focus op de verpakkingsketen.

De VNV zet zich in voor de professionalisering van het verpakkingsvak en wil het profiel ervan binnen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken.

De VNV ondersteunt leden bij hun professionele ontwikkeling. De leden doen dit vooral met en voor elkaar. De vereniging faciliteert en stimuleert de organisatie van bijeenkomsten en activiteiten, gericht op netwerken, kennisuitwisseling of de ontwikkeling van vakgerelateerde vaardigheden.

Voor veel verpakkingskundigen speelt de VNV een rol in hun loopbaanontwikkeling. Door het netwerk, maar ook omdat bedrijven en intermediairs gebruik maken van het platform om gekwalificeerde mensen te vinden voor vacatures en projecten.